Μπότεφ - Παναθηναϊκός 0-4: Οι πράσινοι διέλυσαν τους Βούλγαρους και έκλεισαν ραντεβού με τον Άγιαξ

Όντας καταιγιστικός στο πρώτο 45λεπτο όπου πέτυχε τρία γκολ, ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε με 4-0 εκτός έδρας την Μπότεφ και με συνολικό σκορ 6-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια σφράγισε θριαμβευτικά το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα συναντήσει τον Άγιαξ.

Το φετινό ταξίδι του Παναθηναϊκού στο Europa League όχι μόνο θα έχει συνέχεια αλλά στο προσεχές διάστημα θα γίνει πολύ πιο συναρπαστικό! Μετά από το 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της Μπότεφ, οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο ισοπέδωσαν με 4-0 τους Βούλγαρους στην Φιλιππούπολη το βράδυ της Πέμπτης (1/8) μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, για να πάρουν έτσι πανάξια πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης όπου θα συναντήσουν εκεί, με φόντο τα playoffs, τον ισχυρό Άγιαξ.

Ο σούπερ αποτελεσματικός Γερεμέγεφ ήταν εκείνος που άνοιξε και έκλεισε το σκορ (6' 50'), με το αυτογκόλ του Ούτζα (34') και το γκολ του εκπληκτικού Τζούριτσιτς (45+3') να δίνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία των πρασίνων, που είδαν μάλιστα τον Τετέ να μπαίνει αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο και να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα με το τριφύλλι.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο "Hristo Botev" έχοντας το αβαντάζ του υπέρ του 2-1 από το ΟΑΚΑ από το πρώτο ματς, όμως δεν επαναπαύτηκε στο προβάδισμά του αλλά κοίταξε να το διευρύνει και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα.

Μόλις στο 6' δημιούργησε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο χορτάρι και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, με τον Τζούριτσιτς να βγάζει μπαλιά-τρύπα βλέποντας την κίνηση του Μλαντένοβιτς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και τον Γερεμέφεφ να εκμεταλλεύεται το γύρισμα της μπάλας από τον αριστερό μπακ του τριφυλλιού για να κάνει το 1-0 με πλασέ στην κίνηση, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, με τη συνέχεια να την βρίσκει να παίρνει τα ηνία και να έχει τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο 20λεπτο.

Ακολούθως η Μπότεφ βελτίωσε την απόδοσή της και στο 27' θα μπορούσε να κάνει το 1-1 όμως το σουτ του Μίνκοφ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τους πράσινους να ανεβάζουν ωστόσο στροφές μετά το ημίωρο και να καθαρίζουν την υπόθεση πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο 34ο λεπτο ο Τζούριτσιτς είδε τη μπάλα να στρώνεται στο δρόμο του μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, έπιασε σουτ με το δεξί πόδι και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ούτζα, για να καταλήξει στο δεξί παράθυρο της εστίας του Μπερνάτ και να γίνει το 2-0 για τους πράσινους (η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, με την UEFA να χρεώνει το τέρμα στον Ούτζα, ως αυτογκόλ).

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας άγγιξε το τρίτο γκολ, με τον δεξί κεραυνό του εκτός περιοχής να στέλνει τη μπάλα να βρει στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού, για να έρθει τελικά το 3-0 στο 45+3' μέσα από υπέροχη οργανωμένη προσπάθεια.

Ο Γερεμέγεφ τροφοδότησε με το κεφάλι τον Μαντσίνι και εκείνος εφόρμησε στη μεγάλη περιοχή της Μπότεφ, για να κάνει ψύχραιμο γύρισμα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και τον Τζούριτσις να την προωθεί στα δίχτυα με χαρακτηριστική άνεση, κλείνοντας το πρώτο μέρος με θριαμβευτικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι και να φιλοδωρεί την Μπότεφ και με τέταρτο γκολ, με τον Γερεμέγεφ να γράφει το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του στο 50' με άψογο πλασέ (ασίστ από τον Κώτσιρα), για να βάλει στη συνέχεια το ματς σε... αυτόματο πιλότο περιμένοντας ουσιαστικά μέχρι το φινάλε για να πανηγυρίσει.

Ωστόσο, οι πράσινοι δεν χαλάρωσαν ποτέ, αντιθέτως στο 61' είχαν μεγάλη ευκαιρία για πέμπτο γκολ με τον Μαντσίνι, ενώ στο 62' ήταν η ώρα του Τετέ για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του τριφυλλιού.

Από την πλευρά της η Μπότεφ έψαχνε το γκολ της τιμής όμως οι παίκτες της ελληνικής ομάδας δεν άφηναν ελεύθερους χώρους και στις λίγες καλές στιγμές της βρισκόταν πάντα ο Ντραγκόβσκι σε ετοιμότητα, με τον Γερεμέγεφ να ψάχνει το χατ-τρικ στο 74' με όμορφο πλασέ (έπειτα από ωραία πάσα του Τετέ) αλλά τον Μπερνάτ να τον σταματάει εντυπωσιακά.

Στο 85' οι πράσινοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να προσθέσουν το κερασάκι στην τούρτα, με τον Λημνιό να μην καταφέρνει να νικήσει τον Μπερνάτ σε μεταξύ τους τετ α τετ, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Σπόραρ που βρέθηκε μόνος απέναντι στον κίπερ των Βούλγαρων στο 90+4', για να μείνει έτσι το 0-4 και να σφραγιστεί μία από τις πιο εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες αλλά και προκρίσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.

ΜΠΟΤΕΦ: Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46' Ακέρε), Μπαλογιάννης (59' Γιορντάνοφ (64' Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Μίνκοφ, Ποπόφ (46'[ Κόροσετς), Ενουατσούκου, Ούτζα (44' Σέκουλιτς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46' Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73' Ζέκα), Μαντσίνι (62' Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73' Λημνιός), Γερεμέγεφ (79' Σπόραρ)

sport24.gr