Ιταλία: Απαγορεύεται η πώληση κάθε παράγωγου μαλακών ναρκωτικών

01/08/2024 | 23:46

Η Ιταλία απαγορεύει την πώληση κάθε παράγωγου μαλακών ναρκωτικών.

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε τροπολογία της συντηρητικής κυβέρνησης της χώρας, βάσει της οποίας απαγορεύεται η πώληση κάθε παράγωγου μαλακών ναρκωτικών.

Η απαγόρευση συμπεριλαμβάνει άνθη, βαλσάμια και έλαια, τα οποία πωλούνται κυρίως ως “cbd”. Πρόκειται, ουσιαστικά, για όλα τα λεγόμενα «προϊόντα κάνναβης».

Η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί ότι «κάθε είδος ναρκωτικού πρέπει να θεωρείται εκτός νόμου» και ζήτησε, για την επίτευξη του στόχου, την γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβούλου Υγείας της χώρας.

Ο Τύπος υπογραμμίζει ότι η Ιταλία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε ένα τόσο αυστηρό μέτρο, ενώ οι Ιταλοί Ριζοσπάστες προσθέτουν ότι «πρόκειται να κλείσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και να χάσουν την δουλειά τους, τουλάχιστον 11.000 εργαζόμενοι».

Αναμένεται να διαπιστωθεί τώρα αν θα υπάρξουν πρόσφυγες στην δικαιοσύνη κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

ertnews.gr

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Πάτρα: Περιπετειώδης σύλληψη 35χρονου για ενδοοικογενειακό επεισόδιο – Επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού