Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις – Παρατείνεται η έκπτωση του 3%

01/08/2024 | 15:29

Με την προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να λήγει σε ένα 24ωρο, μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λογιστές και φοροτεχνικοί τρέχουν να προλάβουν να καταθέσουν εμπρόθεσμα τις εναπομείνασες δηλώσεις εισοδήματος.

Η παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής, είναι μέχρι τις 2 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 9 Αυγούστου για τα νομικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπολείπονται περίπου 250.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων.

Παρατείνεται η έκπτωση του 3%

Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος μέχρι τη νέα προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, δηλαδή έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου, θα κερδίσουν την έκπτωση 3%, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

«Υπάρχει μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής με την έκπτωση φόρου του 3%. Ενώ η έκπτωση ήταν να ίσχυε μέχρι 31 Ιουλίου, αυτό πήρε μια μικρή παράταση μέχρι αύριο. Όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο, θα δουν το 3%», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο φοροτεχνικός Ευστάθιος Βελισσαράκος.

Φέτος, οι επιστροφές του φόρου θα γίνουν άμεσα, ενώ όσοι κληθούν να πληρώσουν, μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε 8 δόσεις. Οι φορολογούμενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις αλλά και με την πάγια ρύθμιση σε 24 έντοκες δόσεις.

«Να διευκρινίσουμε ότι όσοι συμμετέχουν σε εταιρείες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Εκεί δεν έχουν την έκπτωση του 3%».

protothema.gr

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Μνημόσυνα Σάββατο & Κυριακή

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο επιχειρηματίας για τα ναρκωτικά – Εμφανίστηκε στην Ανακρίτρια ο γιος και “τα πήρε όλα πάνω του”

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος