O Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΓΕΣ Πελοποννήσου στην εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο στο ΚΕΤΧ

01/08/2024 | 14:39

Στην εκδήλωση μνήμης που συνδιοργάνωσαν χθες το ΚΕΤΧ, ο Σύλλογος Αγωνιστών  Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα» και ο Σύνδεσμος Αχαΐας – Κύπρου «Αχαιών Ακτή» για  τα 50χρονα από την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, συμμετείχε και το Σωματείο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΓΕΣ Πελοποννήσου με την  κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Απόστολο Κόγκα.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο Αχαιών  Πεσόντων και Αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων, μπροστά από την προτομή του  Ζακυνθινού ήρωα της Κύπρου Ανδρέα Μουζάκη, το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο.  Σημειώνεται, επιπλέον, ότι στο αλσύλλιο έναντι της πύλης του στρατοπέδου έχει κατασκευαστεί αναμνηστική στήλη προς τιμή των Αχαιών πολεμιστών της Κύπρου με τα  ονόματα των πεσόντων και των αγνοουμένων. 

Στη συνέχεια, σε αίθουσα του ΚΕΤΧ απέναντι από το Ηρώο, απεύθυναν χαιρετισμούς: ο  ταξίαρχος Γεώργιος Αλεξίου, Διοικητής του ΚΕΤΧ, ο Γιώργος Βουρλιόγκας, Γ.Γ. του Συλλόγου  Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας και ο Αναστάσιος Στασής, Πρόεδρος του Συνδέσμου  Αχαΐας – Κύπρου «Αχαιών Ακτή». Κεντρικός ομιλητής με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής  Στρατού, Διοικητής 336 Τ.Ε. (στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας τον Ιούλιο-Αύγουστο  1974). Τον συντονισμό και την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος ΤΕΑΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. δημοσιογράφος Θανάσης Μπαμπανέβας. 

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου.

 

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ