Καρπούζι: Η μία κίνηση που κάνουν οι ειδικοί για να καταλάβουν ποιο είναι γλυκό

Το αυτί έχει μεγαλύτερη σημασία από το μάτι όταν διαλέγουμε καρπούζι.

Πολλοί έχουμε δοκιμάσει να χτυπήσουμε με τα δάχτυλα το καρπούζι, για να δούμε αν είναι αρκετά ώριμο. Ακόμα κι αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να ακούσουμε. Όμως, αυτή δεν είναι η σωστή κίνηση.

Για να καταλάβουμε ποιο καρπούζι είναι γλυκό, θα πρέπει να το χαστουκίσουμε, σύμφωνα με τον αγρότη Ντόναλντ Σέρμαν και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Texas A&M, Χουάν Ανσίσκο.

Το πόσο γλυκό γίνεται ένα καρπούζι καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό. Όσο περισσότερο ξηρός είναι ο καιρός την εποχή της συγκομιδής, τόσο το καλύτερο. Επίσης, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, όπως για παράδειγμα τα ροδάκινα ή τα αχλάδια, τα καρπούζια δεν γλυκαίνουν όσο ωριμάζουν. Αφού τα κόψουμε από το χωράφι, αυτό το χαρακτηριστικό τους δεν αλλάζει.

Όταν διαλέγουμε το συγκεκριμένο φρούτο σήμα- κατατεθέν του καλοκαιριού, μεγαλύτερη σημασία έχει το αυτί και όχι το μάτι, λένε οι δύο ειδικοί που μίλησαν στους New York Times.

Η σωστή κίνηση είναι να χαστουκίσουμε το καρπούζι με ανοιχτή παλάμη. Αν το φρούτο είναι γλυκό, θα πρέπει να ακούγεται σαν να χτυπάμε τύμπανο. Αν ο ήχος απορροφάται, αυτό δεν είναι καλό. Επίσης, σε περίπτωση που ο ήχος μοιάζει σαν να χαστουκίζουμε ξεφούσκωτη μπάλα του μπάσκετ, το καρπούζι είναι παραγινωμένο.

Βέβαια, μπορούμε να κρίνουμε το καρπούζι και από το χρώμα του. Όταν ωριμάζει, γίνεται πιο ανοιχτό. Επιπλέον, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να διαλέγουμε τα καρπούζια που έχουν κίτρινη «κοιλιά».

dnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ