Kαλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με μπρόκολο και πέστο

Το καλοκαίρι χρειάζεστε ελαφριές, εύκολες και ταυτόχρονα χορταστικές συνταγές που θα απολαμβάνει όλη η οικογένεια στο σπίτι ή στην παραλία. Η συγκεκριμένη σαλάτα ζυμαρικών με μπρόκολο και πέστο θα σας ξετρελάνει, προσφέροντας στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών και τους απαραίτητους υδατάνθρακες χωρίς να σας φορτώσει με περιττές θερμίδες.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ372
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ20

Υλικά

1 μέτριο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
½ ποσότητα από τη μικρή συσκευασία μαϊντανό
½ ποσότητα από τη μικρή συσκευασία βασιλικό
30 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
30 γρ. παρμεζάνα (ή χορτοφαγικό τυρί), συν λίγο ακόμα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°C/180°C. Τοποθετείτε το μπρόκολο σε ένα ταψί και το περιχύνετε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε και το σκόρδο. Ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2ο

Ρίξτε τα κοχύλια ζυμαρικών σε ένα κατσαρολάκι, όπου θα έχετε βράσει αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε. Ρίξτε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα σε ένα μπλέντερ. Μόλις γίνει το μπρόκολο, αφήστε στην άκρη μερικά μικρότερα κομμάτια. Στύψτε το σκόρδο από τη φλούδα του, προσθέστε στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο μπρόκολο, πολτοποιήστε σε πέστο και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3ο

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο πέστο και προσθέστε τις μπουκίτσες μπρόκολου. Χωρίστε σε δύο μπολ και προσθέστε λίγη επιπλέον παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, αν θέλετε.

https://www.vita.gr/