Δυτ. Ελλάδα: Απόπειρα εξαπάτησης μητέρας πυροσβέστη - Το τηλεφώνημα που «χάλασε» τα σχέδια του απατεώνα

Τυχερή πολύ στάθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Αγρίνιο η οποία πριν λίγες ημέρες έλαβε ένα τηλεφώνημα με απόκρυψη αριθμού το καταμεσήμερο  από άγνωστο άνδρα που υποδύθηκε το γιο της ζητώντας της μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο απατεώνας με χαρακτηριστικά φωνής που έμοιαζαν εκπληκτικά στην φωνή του γιού της ,ο οποίος είναι πυροσβέστης και εκείνη την ημέρα ήταν εκτός υπηρεσίας ,κάτι που εικάζεται ότι γνώριζε ο απατεώνας, κατάφερε να πείσει την γυναίκα ότι έπρεπε να συγκεντρώσει περίπου 5000€ και να τα παραδώσει επικαλούμενος ότι ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα.

Μάλιστα της είπε ότι επειδή βιάζονταν πολύ θα του «πέταγε» τα χρήματα από την βεράντα της οικίας της. 

Η ηλικιωμένη αναστατώθηκε έχοντας πεισθεί ότι συνομίλησε με τον γιό της και  άρχισε ενέργειες  για να συγκεντρώσει τα χρήματα ,ενώ για καλή της τύχη επικοινώνησε με τον άλλο γιο της αναφέροντας το πρόβλημα του αδερφού του.

Άμεσα υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στα δύο αδέρφια και σε έναν τρίτο συγγενή που φέρει το ίδιο όνομα, με τους εμπλεκόμενους να δηλώνουν ότι δεν ισχύουν τα όσα άκουσαν.

Όπως αποδείχθηκε το τηλεφώνημα αυτό  άλλαξε την τροπή της υπόθεσης,  αφού ο γιος της κατάλαβε τι είχε συμβεί και άμεσα ενημέρωσε την μητέρα του .Στην συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Δ.Α Ακαρνανίας.

kainourgiopress.gr