"Επιλογή Γνώσης": Το φροντιστήριο που αναδεικνύει τους καθηγητές του

Στην "Επιλογή Γνώσης" πιστεύουμε ότι η ταυτότητα ενός φροντιστηρίου δεν καθορίζεται απλά και μόνο από ένα λογότυπο, όσο έξυπνο κι αν είναι αυτό, αλλά κυρίως από την προσωπικότητα και την ψυχή των καθηγητών που βρίσκονται στο φροντιστήριο.

Γι' αυτό το λόγο επιδιώκουμε, με κάθε τρόπο, την ανάδειξη της καθηγητικής τους αξίας. Κάθε καθηγητής μας δεν αντιμετωπίζεται ως ομογενοποιημένο γρανάζι μιας απρόσωπης μηχανής αλλά ως αυτόνομη καθηγητική μονάδα με σημαντικό και διακριτό ρόλο στη δομή και τη λειτουργία του φροντιστηρίου. Και αυτό κάθε μέλος του εκπαιδευτικού μας προσωπικού το αντιλαμβάνεται αμέσως. 

Πρώτα απ' όλα, δε ζητάμε από τους καθηγητές μας να κάνουν μάθημα χρησιμοποιώντας ένα και μοναδικό σύγγραμμα που έχει γραφτεί από άλλους και φέρει απλά το όνομα του φροντιστηρίου. Αντίθετα, θέλουμε ο κάθε καθηγητής να έχει δημιουργήσει προσωπικές σημειώσεις που θα φέρουν το δικό του όνομα, κάτι βέβαια που προϋποθέτει ότι ο ίδιος θα έχει δαπανήσει πολλές ώρες ποιοτικής δουλειάς.

Με τον τρόπο αυτό, ο καθηγητής μας αισθάνεται ότι η εξέλιξή του καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από την ικανότητα, την εργατικότητα και τη φιλοδοξία του ίδιου. Με άλλα λόγια, ξέρει ότι, αν κοπιάσει, θα ανταμειφθεί. Είναι σίγουρος ότι το φροντιστήριο όχι μόνο δε θα ανακόψει την πορεία του (γιατί δεν πρέπει κανείς να ξεχωρίζει, όπως πιστεύουν κάποιοι) αλλά αντίθετα θα την ενισχύσει και αυτό του δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Συνεπώς, τελικά και ο καθηγητής και το φροντιστήριο βγαίνουν ωφελημένοι.

Μ' αυτό το σκεπτικό, η "Επιλογή Γνώσης" δε διατηρεί στην αφάνεια τους καθηγητές της, περιορίζοντάς τους σε άφωνο, παθητικό ρόλο. Σε αντιδιαστολή με ό, τι γίνεται συνήθως στο χώρο των φροντιστηρίων, η "Επιλογή Γνώσης" παρουσιάζει τα ονόματα και τα πρόσωπά τους και προβάλλει τις τοποθετήσεις τους για θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Άλλωστε, για μας οι καθηγητές δεν είναι απλοί υπάλληλοι αλλά συνοδοιπόροι και συνεργάτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που το φροντιστήριο αυτό ξεχωρίζει για το μοναδικό, συνεργατικό και οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του και δε μπορεί κανένας παράγοντας να διαταράξει. Ακριβώς αυτό το υγιές περιβάλλον δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές της "Επιλογής Γνώσης" να αναδείξουν την αξία τους εμπνέοντας και καθοδηγώντας τους μαθητές του φροντιστηρίου. Έτσι, η προετοιμασία των μαθητών εδράζεται σε γερά θεμέλια και ο δρόμος για την επιτυχία είναι ανοικτός.

Παντελής Μαυρίδης - Φυσικός

Φροντιστήριο ‘’Επιλογή Γνώσης’’ - Παντανάσσης 34

Τηλέφωνα: 2610223399 και 6939115990

Website: www.epilogignosis.gr