Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας

11/07/2024 | 06:09

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κατσάμπα σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε όσους αγάπησαν τη μουσική του.

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας, ένας εκ των δύο αδελφών Κατσάμπα που έγιναν γνωστοί ως τα «Κατσαμπάκια».

Ο Γιάννης Κατσάμπας μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Γιώργο Κατσάμπα, δημιούργησαν το 1955 το συγκρότημα «Αδελφοί Κατσάμπα».

Γεννήθηκαν στο Αγρίνιο, στις 15 Ιουλίου του 1941 ο Γιάννης Κατσάμπας και την 1 Ιανουαρίου του 1944 ο Γιώργος Κατσάμπας. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1968 για να ακολουθήσουν στη συνέχεια δεκάδες άλλοι.

Οι δυο τους έχουν επίσης συμμετάσχει σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες με πρώτη τη συμμετοχή τους στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Σε εκείνη την ταινία ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε τα περισσότερα τραγούδια, ενώ ο σκηνοθέτης της Αλέκος Σακελλάριος, έδωσε την ευκαιρία στους Γιάννη και Γιώργο να κάνουν το πρώτο τους ντουέτο στην μεγάλη οθόνη.

https://www.alfavita.gr/

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)