Δημοτική Αρχή και ΚΚΕ Αχαΐας για επίσκεψη Γεωργιάδη στο Καραμανδάνειο

Σχόλιο Δημοτικής Αρχής Πάτρας για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψή του στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων:

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε «μικρό θαύμα» την έγκαιρη εκκένωση του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων και το γεγονός ότι σώθηκαν οι εγκαταστάσεις του.

Επειδή όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας και καλό είναι να μη βασιζόμαστε σε «θαύματα», η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, τόσο στις υπηρεσίες πυρόσβεσης, όσο και στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, καθώς και να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες.

Επιπλέον, επειδή μια σειρά κρίσιμες εργασίες, όπως η αποψίλωση των περιαστικών δασών και των οικοπέδων δεν μπορεί να γίνονται «με το μάτι», χρειάζεται επιτέλους να προχωρήσει η ουσιαστική χρηματοδότηση των Δήμων, καθώς και η πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας:

Μέσα στο επικίνδυνο “τρίγωνο” της χθεσινής φωτιάς, που απείλησε το “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο Παίδων, το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο ΑμέΑ “Μέριμνα” και το “Κωνσταντοπούλειο” Ευγηρείο Ίδρυμα, πυρκαγιά που επί της ουσίας αντιμετωπίστηκε από την ετοιμότητα και επαγρύπνηση των κατοίκων αφού στην κατάσβεση της πρωτοστάτησε ο ίδιος ο λαός, με τη Δημοτική Αρχή, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις ομάδες πυροπροστασίας των συνδικάτων, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, επισκεπτόμενος το παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο το εκκένωσαν έγκαιρα το προσωπικό του, με την άμεση συμβολή του ίδιου του λαού και των κομμουνιστών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή λαμβάνοντας και στη συνέχεια μέτρα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, πριν ακόμα και από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ο Υπουργός, “ευλόγησε τα γένια του” στην πόλη μας με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ότι η κυβέρνηση τα έκανε καλά...

Ο λαός της Πάτρας ξέρει και γνωρίζει! Όπως έσβησε και χθες τη μεγάλη πυρκαγιά, έτσι και θα τους ανατρέψει!