«Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες» σήμερα στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Μία ανατρεπτική κωμωδία με έντονη πολιτική,κοινωνική και ιδεολογική σάτιρα, γραμμένη έτσι όπως μόνο ο Ντάριο Φο γνώριζε να προσφέρει, φιλοξενεί σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στη σκηνή των Παλαιών Σφαγείων η ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Τίτλος της παράστασης η οποία ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα «Θεωρικόν»,  «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες». Οι φίλοι του ερασιτεχνικού θεάτρου θα απολαύσουν τη θεατρική μεταφορά ενός κειμένου μέσα από το οποίο ο συγγραφέας με εξαιρετικό τρόπο δίνει στο θεατή τη δυνατότητα να αντιληφθεί την πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα που ζει και σήμερα.Δεν είναι τυχαίο πως ο Ντάριο Φο έπαιξε σε αυτό το έργο γεγονός που δείχνει τη σπουδαιότητα του κειμένου.

Αρχιμαφιόζοι αστυνομικοί και ανακριτές που πουλάνε τρέλα, ένας τρελογιατρός που χρίζει ψυχιατρικής ανάλυσης,ο Αντώνιο ο νοσοκόμος που νομίζει ότι είναι ο Ανιέλι και ο Ανιέλι που θεωρεί πως είναι ο Αντώνιο, η γυναίκα τους Ρόζα η οποία θα τα «παίξει» και η Λουτσία που θα το… αντέξει, παρελαύνουν προσφέροντας άφθονο γέλιο και προβληματισμό.

Παίζουν οι ηθοποιοί (κατά σειρά εμφάνισης), Ανδριάννα Παπανδρέου, Χρήστος Γιαχαλής, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Τάκης Τόγιας και Δημήτρης Μπάντιος.

Η είσοδος στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι ελεύθερη.