Ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Yπενθυμίζεται ότι και οι δύο κατηγορούμενοι, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, είχαν καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό. Ωστόσο, ο 80χρονος κοσμηματοπώλης δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή λόγω ηλικίας και ήταν έξω με «βραχιολάκι».

 

Την απόφαση υποδέχτηκαν με ανακούφιση οι γονείς και ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου. Στο πλευρό της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα.

«Να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό» ζήτησε ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ), Στέλιος Κωσταρέλος ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους για τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο. Ο κ. Κωσταρέλος εισηγήθηκε στο ΜΟΕ να μην δεχθεί ελαφρυντικά για τους δύο επιχειρηματίες οι οποίοι νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει σύννομο βίο, ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας, ο 33χρονος δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα “με μανία” από τον κοσμηματοπώλη ο οποίος αν και θα μπορούσε να τον εγκλωβίσει μέσα στο κατάστημα του, επέλεξε να τον εγκλωβίσει ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά ενώ το θύμα προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο. Κατά τον κ. Κωσταρέλο «η φθορά (στο κατάστημα) δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα».

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στον έτερο κατηγορούμενο, τον 64χρονο μεσίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι χτύπησε τον Κωστόπουλο “ενστικτωδώς” και έχοντας “αλτρουιστικά κίνητρα” με στόχο να βοηθήσει στη σύλληψη του, είπε ότι οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν . Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Η εισήγηση του κ. Κωσταρέλου προκάλεσε επευφημίες και χειροκροτήματα  πολλών από όσους παρακολουθούν την δίκη.