Έχετε λεπτή τρίχα; Ο οδηγός περιποίησης & styling που πρέπει να διαβάσετε

Δεν είναι μόνο ο τύπος των μαλλιών, αν είναι κανονικά, ξηρά, λιπαρά κ.λπ.- αλλά και το πάχος της τρίχας που καθορίζει την εικόνα τους και μας κατευθύνει στο πώς να διαχειριστούμε τα μαλλιά μας. Σε αυτό το κείμενο επικεντρωνόμαστε στη λεπτή τρίχα, με πολύτιμα tips των ειδικών από το τι styling να κάνετε μέχρι τι κούρεμα να επιλέξετε ή τι προϊόντα φροντίδας να χρησιμοποιήσετε για να δείχνουν πάντα υπέροχα.

Η σωστή φροντίδα

Εάν έχετε λεπτή τρίχα, μπορείτε να λούζεστε μέρα παρά μέρα, για να απομακρύνετε τυχόν λιπαρότητα ή υπολείμματα από προϊόντα μαλλιών -μη λούζεστε καθημερινά, γιατί θα απογυμνώσετε τα μαλλιά σας από τα φυσικά τους έλαια. Εάν χρησιμοποιείτε conditioner, προτιμήστε κάτι ελαφρύ και φροντίστε να μην έρθει σε επαφή με το τριχωτό του κεφαλιού σας -εστιάστε από τη μέση μέχρι τις άκρες.

Όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, να ξεκινάτε πάντα από κάτω προς τα πάνω, για να ξεμπερδέψετε τις άκρες. Δείξτε μεγάλη προσοχή όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα -το νερό αποδυναμώνει τους δεσμούς στο εσωτερικό της τρίχας, αφαιρώντας έως και το ένα τρίτο της δύναμής της. Επομένως, τα μαλλιά μπορούν να «σπάσουν» ευκολότερα όταν τα χτενίζετε και είναι νωπά ή βρεγμένα.

Τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών για λεπτή τρίχα

Αν έχετε μαλλιά με λεπτή τρίχα, χρειάζεστε προϊόντα που «γεμίζουν» την τρίχα, για να δείχνουν πιο πλούσια. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα χρειαστείτε σαμπουάν για πυκνότητα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για λεπτή τρίχα -κι ένα clarifying σαμπουάν που θα χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα για να καθαρίζετε καλά τα μαλλιά σας από τα προϊόντα styling.

Στο styling, θα χρειαστείτε ένα σπρέι που δίνει όγκο στη ρίζα και «σώμα» στα μήκη (thickening spray) και μια λακ (finishing spray), όπως προτείνουν οι ειδικοί. Εφαρμόστε αρχικά το πρώτο σε βρεγμένα μαλλιά στη ρίζα για να τα ανασηκώσετε και συνεχίστε με το δεύτερο σπρέι σε στεγνά μαλλιά για να εξασφαλίσετε διάρκεια στο χτένισμα που έχετε κάνει -αναποδογυρίστε το κεφάλι σας όταν το βάζετε για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να ελέγχετε τη λίστα των συστατικών στα προϊόντα μαλλιών σας. Προτιμήστε ήπια προϊόντα χωρίς έλαια, για να μη βαρύνετε τα μαλλιά σας.

Δοκιμάστε να κάνετε τη χωρίστρα στο πλάι, ώστε να περισσότερα μαλλιά να έρθουν από την αντίθετη πλευρά της χωρίστρας κι έτσι να πετύχετε όγκο -ιδανικό tip για εσάς που έχετε λεπτή τρίχα και ταυτόχρονα παρατηρείτε αραίωση στα μαλλιά σας. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι για να φρεσκάρετε τη ρίζα (root touch-up spray) και να «γεμίσετε» τυχόν κενά που δημιουργούνται στο τριχωτό της κεφαλής σας εξαιτίας της αραίωσης, για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως έχετε πολλά μαλλιά.

Τα ιδανικά κουρέματα

Τα κοντά μήκη είναι ιδανικά για εσάς που έχετε λεπτή τρίχα -σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα δημοφιλή bob haircuts, τα lob haircuts, ακόμη και τα pixies εάν είστε έτοιμες να κόψετε αγορέ τα μαλλιά σας. Εάν έχετε ήδη μακριά μαλλιά και λεπτή τρίχα, δοκιμάστε να κάνετε ένα διακριτικό φιλάρισμα, για να πετύχετε περισσότερο όγκο. Επίσης, φροντίστε να τα τριμάρετε τακτικά. Ένα φρέσκο ​​κούρεμα θα κάνει πάντα τα μαλλιά σας να φαίνονται υγιή κι επομένως πιο πλούσια.

https://www.vita.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ