Μπουκάλι νερού: Έχει περισσότερα βακτήρια κι από το καπάκι της τουαλέτας

Εσύ έχεις ένα μπουκάλι νερού που παίρνεις παντού μαζί σου για συναισθηματική υποστήριξη (το λεγόμενο emotional support water bottle); Σε κρατά ενυδατωμένη, γεγονός που με τη σειρά του σου χαρίζει λαμπερό δέρμα, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σου και βοηθά στην πέψη. Είναι ουσιαστικά το μυστικό όπλο της αυτοφροντίδας σου.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, τα θερμός έχουν τιμητική τους, αφού μας κρατάνε δροσερές τις πιο ζεστές ώρες τις ημέρας. Επιπλέον, τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα πλαστικά μιας χρήσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι όλες εκτιμάμε το αγαπημένο μας παγούρι- γι’ αυτό και δεν το αποχωριζόμαστε.

Αυτό που μπορεί να μην είχες υπολογίσει, ωστόσο, είναι τα βακτήρια. Ήξερες ότι μπορεί να υπάρχουν εκατομμύρια από αυτά στο μπουκάλι σου;

Έρευνες βρήκαν κατά μέσο όρο 20,8 εκατομμύρια CFUs – βακτηριακές μονάδες που παράγουν αποικίες (Colony Forming Units) – σε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού, ενώ εκείνα με στόμιο ή βιδωτό καπάκι είχαν ακόμη περισσότερα από τα μπουκάλια με καλαμάκι.

Για σύγκριση, ένα κάθισμα τουαλέτας έχει κατά μέσο όρο 515 CFUs!

https://www.vita.gr/