ΕΟΦ: Απαγορεύτηκαν συμπληρώματα διατροφής

09/07/2024 | 18:38

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα σκευάσματα έχουν εμπορική ονομασία SWANSON Czarny Bez Agaricus Echinacea, Immune Essentials και Reishi Mushroom της εταιρείας Pro Sport s.c. Mikolaj Filarski, Malgorzata Majdaniec, Πολωνίας (προμηθευτής).

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση, μετά από ενημέρωση ότι περιέχουν ως συστατικά μη εγκεκριμένα νεοφανή τρόφιμα (novel food). Η προμήθεια των παραπάνω προϊόντων έγινε από την Πολωνία.

Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας.

protothema.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Στις 2 μ.μ στην κυκλοφορία ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου – Τελετή παράδοσης παρουσία Χρ. Δήμα (ΦΩΤΟ)