Δυστύχημα Τεμπών: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των ποινικών διώξεων

04/07/2024 | 08:37

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις σε στελέχη φορέων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση έχει εντοπίσει ποινικές ευθύνες σε στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελική αρχή.

Την ίδια στιγμή αναμένονται και τα αποτελέσματα από την έκθεση του καθηγητή χημικού μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάφλεξη και την φωτιά που ακολούθησε μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, αλλά και τα αποτελέσματα της ανάλυσης των σκληρών δίσκων με το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των σταθμών που διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία την επίμαχη μέρα. Η ανάλυση αυτή που γίνεται σε εργαστήριο στην Αγγλία όπως και τα συμπεράσματα του καθηγητή του ΕΜΠ, αναμένεται να ρίξουν φως στο θέμα της φωτιάς και της τυχόν παρουσίας αγνώστων χημικών ουσιών που ενδέχεται να την προκάλεσαν.

Τέλος να σημειωθεί πως κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ζήτησε να εξεταστεί συγγενής θύματος βρίσκεται ήδη στο χώρο που φυλάσσονται τα συντρίμμια των βαγονιών στο Κουλούρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να ζητήσει από καθηγητή του ΕΜΠ και την εξέταση των ηχητικών που κατασχέθηκαν από τον ΟΣΕ και αφορούν το διάστημα πριν την σύγκρουση. Παρότι τα ηχητικά που υπάρχουν από την αρχή στην δικογραφία δεν φαίνεται να διαφοροποιούνται από αυτά που έχουν κατασχεθεί, η ενέργεια αυτή γίνεται για να διαπιστωθεί σε απόλυτο βαθμό αν έχει αφαιρεθεί κομμάτι των συνομιλιών πριν την σύγκρουση όπως ισχυρίζεται συγγενής θύματος.

https://www.larissanet.gr/

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο