Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης - Πού δίνουν την μάχη οι πυροσβέστες σήμερα - Τεράστιες καταστροφές σε Αχαΐα και Ηλεία

Με την φωτιά πάλευαν ολόκληρη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές σε Αχαΐα και Ηλεία για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο.

Από το πρωΐ σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το μοναδικό ενεργό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Σιμόπουλο, κινείται προς τον Λάτα Ηλείας και εκεί με το πρώτο φως της ημέρα δίνουν την μάχη οι δυνάμεις.

Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε  νωρίς χθες το μεσημέρι από την περιοχή Μαστραντώνης του Δήμου Ερυμάνθειας. Σε ελάχιστα λεπτά , όπως σημείωναν κάτοικοι στο tempo24 η φωτιά έλαβε τρομακτικές διαστάσεις κάγοντας αγροτικές εκτάσεις , καλλιέργειες και ελαιόδενδρα. Μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε προς Αγία Βαρβάρα και Κάλφα.

Είναι χαρακτηριστικό πως εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά αφορούσαν την φωτιά στην Αχαΐα και τα υπόλοιπα την Ηλεία , όπου εκδηλώθηκε φωτιά λίγες ώρες αργότερα  στις περιοχές Χανάκια , Μυρτιά και Αλεποχώρι, με τους κατοίκους να μιλούν για εμπρησμό. Ενώ για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Πύργου.

Ωστόσο. σχεδόν κανείς από τους κατοίκους δεν απομακρύνθηκε και όλοι ακόμη και με κλαδιά στα χέρια, κουβάδες με νερό και λάστιχα προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τις τεράστιες φλόγες πριν φθάσουν στα σπίτια τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες ενώ έγλειφαν τα σπίτια τους.

Τεράστιες είναι οι ζημιές στην περιοχή Μαστραντώνη , απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά 

Στην Αχαΐα οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτικές καταστροφές σε τουλάχιστον 4 σπίτια και πολλές αποθήκες και παραπήγματα. 

Από την πρώτη ώρα της φωτιά σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική , Αστυνομία Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και Δήμο Ερυμάνθειας. Που όλοι με προσωπικό, μηχανήματα , βυτιοφόρα βοηθούσαν.

Ενώ κινητοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ, που σε λίγες περιτπώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση του προσωπικού για προβλήματα σε άστομα λόγω των πυκνών καπνών.