Θλίψη στην Αχαΐα – “Έσβησε” ο πρώην Δήμαρχος Διονύσης Γκοτσούλιας σε ηλικία 69 ετών

Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα αλλα και στην ευρύτερη περιοχή από τον είδηση του θανάτου του Διονύση Γκοτσούλια, που διετέλεσε Δήμαρχος Κ. Αχαϊας από το 1995 έως το 2010.

Ο 69χρονος έχασε τη μάχη με δύσκολη ασθένεια που τον ταλαιπώρησε αρκετό καιρό και την "πολέμησε" γενναία.

Νοσηλεύτηκε στην Αθήνα όπου υπεβλήθη σε βαριά θεραπεία ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

Δίπλα του συνέχεια, η αγαπημένη του σύζυγος Ρούλα και τα δύο λατρεμένα του παιδιά Εύη και Βασίλης Γκοτσούλιας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα.

Το tempo24 εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου

Ποιός ήταν ο Διονύσης Γκοτσούλιας

Ο Διονύσιος Γκοτσούλιας γεννήθηκε το 1955 στην Κάτω Αχαΐα και έχει μια δίδυμη αδερφή. Σημαντικό ρόλο στην ζωή του είχε η μητέρα του, Ευγενία Γκοτσούλια, η οποία καταγόταν από την Χαραυγή, αφού από πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 7 χρονών, ανέλαβε τα ηνία της οικογένειας, λόγω απώλειας του πατέρα του.

Το 1980 παντρεύτηκε την Σπυριδούλα Καπερώνη του Χρύσανθου και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Βασίλη ο οποίος σπούδασε Μ.Β.Α Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ και την Ευγενία, η οποία σπούδασε στο ΑΤΕΙ Διοίκησης και Οικονομίας-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από την οποία και έχει αποκτήσει δυο εγγόνια.

Τελείωσε το εξατάξιο σχολείο της Κάτω Αχαΐας και το 1976-1977 εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.

Την περίοδο 1977-1978 φοίτησε στην Σχολή ΚΑΤΕΕ, ως εργοδηγός Δομικών Έργων και στη συνέχεια, ως λάτρης του αθλητισμού, αγωνίστηκε με την φανέλα της Αχαϊκής, επί 11 συνεχή έτη (1974-1985).

Παράλληλα, εργάστηκε, κατά περιόδους, στην Δ.Ε.Η. (στα δίκτυα υψηλής τάσης), στον Ο.Τ.Ε. και στον Ο.Σ.Ε., ενώ από τo Νοέμβριο του 1992 είναι υπάλληλος στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Νέος, ενθουσιώδης, με οράματα και ανησυχίες, καθώς και διάθεση προσφοράς στον τόπο του, θέτει στόχους και αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Η πρώτη επαφή με την πολιτική έγινε το 1986, όταν αποφασίζει να κατέβει στις εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του κ. Δαμαλά, όπου και εκλέγεται Κοινοτικός Σύμβουλος. Εν συνεχεία, το 1990, εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς, ως Δημοτικός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του κ. Καράμπελα, ο οποίος και του εμπιστεύεται την θέση Αντιδημάρχου Κάτω Αχαΐας, για την περίοδο 1990-1991.

Το 1994, έχοντας διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα και γνώση των αναπτυξιακών προβλημάτων του τόπου του, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά και αποφασίζει να ηγηθεί του συνδυασμού «Συνεργασία για την Αχαγιά», όπου και εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Κάτω Αχαΐας.

Στις εκλογές του 1998, του νεοσύστατου τότε Καποδιστριακού Δήμου και με τον συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία για την Δύμη», εκλέγεται Δήμαρχος Δύμης, με ποσοστό 58%. Για τις επόμενες συνεχής δυο τετραετίες 2002 και 2006, οι πολίτες βλέποντας τα έργα, αλλά και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο, τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με τον ψήφο τους, αφού επανεξελέγην δήμαρχος με τον ίδιο συνδυασμό, και με ποσοστά 56% και 51%, αντίστοιχα.

Την περίοδο της δημαρχιακής θητείας του, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) Ν. Αχαΐας, για τα έτη 1999-2010 και την περίοδο 2007-2010, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

*εφημερίδα "Γνώμη"

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την απώλεια του Διονύση Γκοτσούλια 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μετά την αναγγελία του θανάτου του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΟΥΛΙΑ, π. ΔΗΜΑΡΧΟΥ του Δήμου Κάτω Αχαΐας και Δύμης, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και πίστη τις αξίες της Δημοκρατίας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφού  έλαβε υπόψη την προσωπικότητα του εκλιπόντος, την πλούσια δράση και προσφορά του στα κοινωνικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά θέματα του Δήμου μας

  Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των

μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.

Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά καταστήματα την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας.

Η ταφή να πραγματοποιηθεί δημοτική δαπάνη.

Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος.

Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Εξόδιο Ακολουθία.

Να γίνει αναφορά στη ζωή και στο έργο του εκλιπόντος και απόδοση τιμής και μνήμης σε

μελλοντική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποχαιρετά τον Διονύση Γκοτσούλια

"Με τον Σάκη Γκοτσούλια έζησα τα ωραιότερα χρόνια της πολιτικής μου νιότης μα και της κοινοβουλευτικής μου ωριμότητας .
Μαζί κρατήσαμε πολλές και σπουδαίες επάλξεις και υπηρετήσαμε απο θέσεις ευθύνης.
Τον γνώρισα όταν ακόμα ήμουν μαθητής Λυκείου , προεδρος εγώ της ΜΑΚΙ , και ο μικρός στο πολιτικό γραφείο του αείμνηστου  Υπουργού Κωστή Στεφανόπουλου.

Στην κάτω Αχαγιά μαζί στήσαμε το γαλάζιο δημοκρατικό ορμητήριο,την πρώτη τοπική επιτροπή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Μαζί χαρήκαμε ΝΙΚΕΣ και μαζί κλάψαμε ήττες …
Μείναμε πάντα ΟΡΘΙΟΙ, ασυμβίβαστοι!
 Στο Σάκη οι πάντες διέκριναν έναν γνήσιο πατριώτη και έναν λαϊκό αγωνιστή.
Έτοιμος να προσφέρει τα πάντα, έβαζε μπροστά τα στήθη του για τις ιδέες μας και για τους απλούς και ιδιαίτερα για τους αδύνατους  ανθρώπους. Από τη θέση του Δημάρχου έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στη γενέτειρά του υπηρετώντας την μέχρι τέλους και αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία ήμερα της ζωής του για το καλύτερο μέλλον της.
Παρέδωσε στα παιδιά του και τους άξιους συνεργάτες του τη σκυτάλη της συνέχισης του αγώνα για τα ιδανικά της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας. 
Αδερφέ και συμμαχητή Σάκη συνεχίζουμε με ψηλά τις σημαίες με την βεβαιότητα της ανάστασης των πάντων".
 

Νέα Δυτική Ελλάδα: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Διονύση Γκοτσούλια

 

Με το άγγελμα της είδησης του θανάτου του τέως Δημάρχου Δύμης, Διονύση (Σάκη) Γκοτσούλια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης ανέφερε:

«η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από σήμερα φτωχότερη. Ο Διονύσης Γκοτσούλιας υπήρξε πιστός της «υπηρέτης» της, όχι μόνο κατά την 15ετη θητεία του ως Δήμαρχος, αλλά και μετέπειτα, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Υπηρέτησε τον θεσμό με συνέπεια, ήθος, γνώση, αυταπάρνηση και ζήλο. Υπήρξε γενναίος πολιτικός άνδρας και η μεγαλύτερη κατάκτησή του ήταν πως ενέπνεε σεβασμό σε συνοδοιπόρους και πολιτικούς αντιπάλους. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω προσωπικά, κερδίζοντας την εκτίμησή του, η οποία ήταν αμοιβαία.

Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύει εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων. Στη σύζυγο δε και στα παιδιά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την εξ ύψους παρηγοριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ