Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις ανάγκες της αιμοδοσίας κατά τη θερινή περίοδο

Στόχος η προσέλκυση περισσότερων αιμοδοτών

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποιήθηκε  σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ευρεία σύσκεψη με θέμα την Αιμοδοσία.

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα  η ανάγκη να βρεθεί ένας στεγασμένος χώρος στην πόλη της Πάτρας, όπου θα πραγματοποιούνται οι αιμοδοσίες καθώς επίσης και την ανάγκη υλοποίησης εκστρατείας ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κοινού για την προσέλκυση περισσότερων αιμοδοτών. 

Ο κ. Μπονάνος αφού ευχαρίστησε ακόμα μια φορά τους συμμετέχοντες για το πολύ σημαντικό έργο που τόσα χρόνια επιτελούν με ανιδιοτέλεια, τόνισε ότι  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο μέτρο την δυνατοτήτων της θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια αίματος καθώς η αιμοδοσία αποτελεί υπέρτατη πράξη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που πρέπει να μεταγγιστεί σε κάθε πολίτη της περιφέρειάς μας. 

20240613_syskepsi_gia_aimodosia_2.jpg

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου μεταξύ άλλων τόνισε: «Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα που παρατηρούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλον τον χρόνο. Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης ενός ολιστικού σχεδίου δράσης που θα στοχεύει σε εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε ανάπτυξη στρατηγικών για την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών καθώς επίσης και στη δυνατότητα εξεύρεσης μόνιμης στέγης αιμοδοσίας σε κεντρικά σημεία της Δυτικής Ελλάδας, Ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους και τους φορείς που έδωσαν το παρόν στη σημερινή και δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη, και εμείς με τη σειρά μας , ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υποσχόμαστε πως θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειές τους με κάθε δυνατό τρόπο».

Συμμετείχαν  ο Υπεύθυνος Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών π. Περικλής Ρίπισης, η ιατρός Αιματολόγος στην Αιμοδοσία ΠΓΝΠ Πατρών Ειρήνη Κωνσταντινίδου, η Διευθύντρια Αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Γ.Ν «Άγιος Ανδρέας» Παρθενόπη Τσέλιου με την  ιατρό Ν.Υ. Αιμοδοσίας Μαρία Πλώτα , η Αιματολόγος- Διευθύντρια του Ε.Σ.Υ και από τη «Φλέβα Ζωής»  Ματίνα Κούγελου, ο Πρόεδρος της «Φλέβας Ζωής»  Σταμάτης Μαρουλίδης και  η Διευθύντρια Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα. 

Επίσης συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων εθελοντικής αιμοδοσίας της περιοχής μας και συγκεκριμένα από τον ΣΕΑ Καραμανδανείου ο Ανδρέας Αδαμόπουλος, από τον ΣΕΑ Χαλανδρίτσας οι Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος και Διονύσης Μπαρδάκης, από τον ΣΕΑ «Ο Αιμοδότης» ο Ιωάννης Κουϊτώρος και από τον ΣΕΑ «Ο Δεσμός» η Μαίρη Παπαγεωργοπούλου. Επίσης από το σύλλογο Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, από το σύλλογο ατόμων με θαλασσαιμία ο  Ανδρέας Λίβανος και από το σύλλογο πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας «Πάτρα 82» ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Παπαδημητρίου. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ