ΣΚΕΑΝΑ: "Ο Δήμαρχος προσβάλει την εστίαση"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Mετά τη διαμαρτυρία στο Δημαρχείο για τα τραπεζοκαθίσματα και τη συνάντηση με τον Κ. Πελετίδη, ο  Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Δήμαρχος προσβάλει την εστίαση.

Ολοκληρώθηκε η ολιγόλεπτη συνάντηση του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ με τον δήμαρχο Πατρέων κ.Κώστα Πελετίδη, παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Αναστασίου. 

Η στάση του κ.Πελετίδη υπήρξε απαξιωτική για τον σύλλογο και τον κλάδο, μεταφέροντας μας τα εξής: «Η πόλη έχει κανονιστική…». Τα προηγούμενα χρόνια δεν αλλάξαμε την κανονιστική, γιατί; γιατί έτσι…» «Θα τηρήσω την νομιμότητα, όπως εσείς οι ίδιοι ζητάτε…» «Θα κινήσω τις διαδικασίες που προβλέπονται...» «Θα ενημερώσω τα καταστήματα που δεν έβγαζαν άδεια, πως ο ΣΚΕΑΝΑ μου ζήτησε να βγάλετε».

Η επιχειρηματολογία αυτή περιγράφει γλαφυρά την αναλγησία και την εχθρική αντιμετώπιση της εστίασης απ’ τον ίδιο τον Δήμαρχο, που έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει παραδοχές που εντείνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ των ιδιοκτητών. 

Προκαλεί δε, θυμηδία το δελτίο τύπου του Δήμου που αποκρύπτει πλήρως τα όσα συζητήθηκαν στα λίγα λεπτά παρουσίας μας, σε μια προσπάθεια να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα στην κοινή γνώμη.

Κύριε δήμαρχε είστε αποκλειστικός υπεύθυνος του αδιεξόδου. Θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις που εσείς κλείνετε. 

Αύριο Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ