σπιράλ: Επίσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο

Συνάντηση με την Ερμιόνη Διονυσάτου

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ αναφέρει:

Με τη νέα Πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, Ερμιόνη Διονυσάτου συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης στα γραφεία του Συλλόγου. Η συζήτηση για τα τρέχοντα και τα χρονίζοντα θέματα της πόλης απέδειξε πως οι δύο πλευρές μοιράζονται κοινές απόψεις και ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της Πάτρας, με κύριες κοινές διαπιστώσεις τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των Πατρινών, τη μηδαμινή τουριστική κίνηση στην πόλη, την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την απουσία συνεργασίας και επικοινωνίας ανάμεσα στους φορείς της πόλης.

Ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να εκφράσει την πάγια άποψη της παράταξης πως πρωτεργάτης σε τέτοιου είδους κινήσεις και πρωτοβουλίες θα έπρεπε να είναι ο Δήμος Πατρέων. «Όσο η δημοτική αρχή δεν βάζει σε προτεραιότητα τα θέματα της πόλης και των δημοτών και δεν αναλαμβάνει έναν κεντρικό συντονισμό, τόσο θα χάνονται ευκαιρίες και δεν θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μία επισκέψιμη Πάτρα και ένα ανοδικό σπιράλ της οικονομίας της. Θύμα αυτής της αδιαφορίας είναι προφανώς και οι έμποροι της πόλης».

Η Ερμιόνη Διονυσάτου από την πλευρά της, παρέθεσε τεκμήρια για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τοπικό εμπόριο και έθεσε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με τη Μαιζώνος και την επικείμενη πεζοδρόμηση της. «Θέλουμε και ως πεζόδρομος να παραμείνει χωρίς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ένας καθαρά εμπορικός δρόμος σαν αυτούς που διαθέτουν όλες οι σύγχρονες πόλεις της χώρας και του κόσμου». Στο αίτημα συναίνεσε η πλευρά του σπιράλ.

Κατά τη συζήτηση θίχτηκε επίσης η κατάσταση ασυδοσίας που επικρατεί στην πόλη με όλα τα στενάχωρα παρεπόμενα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη θέσεων πάρκινγκ, η ελλιπής αστυνόμευση καθώς και οι ανησυχίες σχετικά με τις επερχόμενες κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο. Οι δύο πλευρές μοιράστηκαν εξάλλου και προβληματισμούς σχετικά με τα μεγάλα ζητήματα της Πάτρας που καθυστερούν, με συνέπεια σοβαρά πλήγματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία: Έλευση τρένου, δημιουργία νέας μαρίνας, διευθέτηση μέσων μαζικής μεταφοράς, σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας κ.α.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς σπιράλ ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Ευαγγελία Βαβαρούτα και Μαρία Γούβη και από πλευράς Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου ο Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Χρήστος Αγγελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Σολωμός, ο Ταμίας Ανδρέας Στελλάτος και ο Αναπληρωτής Ταμίας Γιώργος  Λευκαδίτης.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ