Στον εισαγγελέα σήμερα ο 37χρονος που δολοφόνησε με κατσαβίδι την 11χρονη ανιψιά του

Στον εισαγγελέα Πύργου θα οδηγηθεί σήμερα το πρωΐ ο 37χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με κατσαβίδι της 11χρονης ανηψιάς του, στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας.

Ο δράστης ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός δολοφόνησε την 11χρονη, όταν και τον ανάκριναν , καθώς θεωρήθηκε ύποπτος από την πρώτη στιγμή.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση και παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το άτυχο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα χωράφι. Εξαφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής από το σπίτι του στην Μυρτιά Ηλείας για το οποίο είχε εκδοθεί και Αμπερ Αλέρτ.

Η μητέρα του παιδιού προχώρησε στην δήλωση εξαφάνισης τα ξημερώματα της Δευτέρας και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου. Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη Βασιλική να επιβιβάζεται με την θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του και αρχικά ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά όμως ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο είχε πετάξει το άψυχο κορμάκι. Ο 37χρονος υποστήριξε ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός, στο Καταράχι Ηλείας, κλήθηκε από την Πάτρα ο  ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης που προχώρησε και σε πρώτη εξέταση του πτώματος. Ενώ στην συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου για ενδελεχή ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν ίχνη βιασμού.

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα αν πράγματι το έγκλημα διαπράχθηκε τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ