Θέμης Μπάκας: Αισιοδοξία και προβληματισμός

Δήλωση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πολιτευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια αισιοδοξία, η οποία εμπεριέχει έναν εύλογο προβληματισμό, αλλά και μια σοβαρή υποχρέωση έναντι της κοινωνίας.  

Ο στόχος για τη δεύτερη θέση επιτεύχθηκε, πλην όμως η εκλογική επίδοσή μας έπρεπε και θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη. Αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήγε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ψυχικά, βαριά λαβωμένος. 

Δεν είναι μόνο ότι πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο, προερχόμενος από μια διάσπαση, και πολλοί προεξοφλούσαν τη διάλυσή μας! 

Είναι και το γεγονός ότι, δυστυχώς, σύμφωνα με τα κατά τόπους αποτελέσματα, κάποια στελέχη μας, μάλλον, δεν συστρατεύτηκαν στον κοινό μας αγώνα, ενώ δεν έλλειψαν και οι δημόσιες παρεμβάσεις που στόχευαν προσωπικά στον πρόεδρό μας, Στέφανο Κασσελάκη.

Ωστόσο, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το 14,93% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστώνεται στον πρόεδρό μας, ο οποίος «όργωσε» τη χώρα, με όλους και όλα να είναι εναντίον του. Χωρίς αυτόν, το ποσοστό μας, αναμφίβολα, θα ήταν μονοψήφιο.

Η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε βαρύτατο τίμημα για την αλαζονεία της, την έπαρσή της, κυρίως για την απροθυμία της να σταθεί κοντά στους δοκιμαζόμενους από τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της, πολίτες. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι σημειώθηκε αποχή -ρεκόρ!   

Εμείς,με αφετηρία το προγραμματικό συνέδριό μας, θα ξεκινήσουμε το κτίσιμο του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα πρωταγωνιστήσει στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Όσοι δεν ταυτίζονται με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν τους πιέζει ούτε τους υποχρεώνει κανείς να βρίσκονται στο κόμμα μας. Άλλωστε, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.

Υ.Γ. Για λόγους ηθικούς και δεοντολογικούς, έκρινα σκόπιμο να τοποθετηθώ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μετά από τη σχετική δήλωση του προέδρου μας

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ