Πάτρα: Στις κάλπες σήμερα Τετάρτη οι φοιτητές - Σε ποια σημεία θα διεξαχθούν οι εκλογές

Την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιούνται οι φοιτητικές εκλογές για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών, που ήταν "παραδοσιακά" το 13 Λύκειο (όπισθεν πρώην παραρτήματος), επί της οδού Κανακάρη.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ θα διεξαχθούν σε 2 δημοτικά σχολεία της Πάτρας και στο πρώην ΤΕΙ (Μπεγουλάκι) με καταμερισμό των σχολών για λόγους χωρητικότητας.

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο-Στρούμπειο (Μαιζώνος 36) θα φιλοξενηθούν οι εξής σχολές: 1. Οικονομικών Επιστημών 2. Διοικηση Επιχειρησεων 3. Πολιτικοί Μηχανικοί 4. Μηχανολογοι Μηχανικοί 5. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 6. Χημικοί Μηχανικοί 7. Ceid Η/Υ 8. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί 9. Παιδαγωγικό-Κοινωνική Εργασία 10. Νηπιαγωγοί ΤΕΑΠΗ 11. Φιλοσοφία

Στο 11ο Δημοτικό σχολείο-Παναγιώτης Κανελλόπουλος (Ρηγα Φεραιου & Σατωβριάνδου) θα φιλοξενηθούν οι εξής σχολές: 1. Μαθηματικό 2. Φυσικό 3. Χημικό 4. Γεωλογικό 5. Βιολογικό 6. Επιστήμη Υλικών 7. Ιατρικη 8. Φαρμακευτική 9. Λογοθεραπεία 10. Ιστορικό Αρχαιολογικό 11. Φιλολογία 12. Θεατρικών Σπουδών

Στο πρώην Τει Πατρών (Μπεγουλάκι) θα φιλοξενηθούν οι εξής σχολές: 1. Δετ-Τουρισμού 2. Νοσηλευτική 3. Στεφ (Σχολές Μηχανικών Πανεπιστημιου Πελοποννήσου).

Οι φοιτητές θα μπορούν να προσέρχονται για να ψηφίσουν στις σχολές τους από τις 7πμ έως τις 7μμ. εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Ύστερα από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών.

Πώς θα ψηφίσουν οι φοιτητές

Προκειμένου να μπορεί ένας φοιτητής να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα - αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.