Τριήμερες εκδηλώσεις στην Πάτρα για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ, και με το σύνθημα "ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ" το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τριήμερο εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, με τη στήριξη της ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε. και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας CAREWAY.

Όπως αναφέρει το Σωματείοσε ανακοίνωση του:

" Την Παρασκευή 17 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση κοινού και δραστηριότητες για τα παιδιά με θέμα την υγιεινή διατροφή, στην Πλατεία Γεωργίου 17.30 με 20.30 μ.μ. Εκατοντάδες μωβ μπαλόνια μοιράστηκαν στους περαστικούς μαζί με τα ενημερωτικά φυλλάδια.
Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη κύριο Χαράλαμπο Μπονάνο, την εκπρόσωπο του Συλλόγου γυναικών με καρκίνο του μαστού Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, την εκπρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας, τα μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου γυναικών Καλλιπάτειρα παραρτήματος Πάτρας, τον κύριο Κουλούρη Μάκη και πλήθος μελών και φίλων που μας τίμησαν.

jpg_1316.jpg

 το Σάββατο 18 Μαΐου ,18.30 με 21.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε μια πολύ διαφορετική ημερίδα με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, με τίτλο «ΤΑ ΙΦΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ» στο «ΣΠITI TOY HΠEIPΩTH». Συντονίστρια ήταν η Δεμερτζή Ελένη, Γενική Γραμματέας του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας.
Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κυρία Μαστοράκου Άννα, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων κύριος Χαροκόπος Αντώνης, ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών κύριος Χάϊδας Αλέξανδρος και η Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας κυρία Ιβάντσικ Ουλιάνα.
Ομιλίες - τοποθετήσεις έκαναν ο κύριος Γιακουμής Αναστάσιος, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας με θέμα «Ισότητα και προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας για τους ανθρώπους με χρόνιες νόσους: μια διαρκής διεκδίκηση.», ο κύριος Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης , τέως Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής με θέμα " οι προοπτικές μετατροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε τουριστικό πόλο έλξης για Άτομα με Αναπηρία ", η κυρία Κωνσταντίνα Κουλουμπή, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών με θέμα « Προβλήματα υγείας στους μεταναστευτικούς και προσφυγικούς πληθυσμούς» και η κυρία Μπαρζού Ασημίνα, Δικηγόρος με θέμα «Nομικό πλαίσιο, οδηγίες, κανονισμοί αερομεταφοράς φαρμάκων επιβατών με χρόνια νοσήματα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ».
Κατά τη διάρκεια και στο τέλος των ομιλιών υπήρξε πολύ εποικοδομητική συζήτηση και έκφραση όλων των απόψεων με ενδιαφέροντα συμπεράσματα και προοπτικές για περαιτέρω βελτίωση και συνεργασία των φορέων και των συλλογικοτήτων. Επιπλέον ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους, την Πρόεδρο του Συλλόγου Αγκαλιάζω, τα μέλη του Συλλόγου πρόληψης και βοήθειας Ατόμων με θαλασσαιμία Πάτρας, την κυρία Μαρία Τσάφα-Ντόβα μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακταίου και όλους τους φίλους και μέλη του Σωματείου που συμμετείχαν.

jpg_0979.jpg

Τέλος την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών και φίλων του Σωματείου, στο Magnifico στο Ρίο για καφέ και συζήτηση στις 19.00 μ.μ. και 21.00 με 23.00 φωταγωγήθηκε η Γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη κι έγινε προβολή μηνυμάτων για την Παγκόσμια ημέρα ΙΦΝΕ και το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας. Ευχαριστούμε πολύ την παιδογαστρεντερολογο κυρία Κακοτρίχη Κατερίνα που μας τίμησε με την παρουσία της.
 Το σύνθημα μας είναι "Δεν είσαι μόνος" και πράγματι φέτος δεν ήμασταν μόνοι!!
Ευχαριστούμε πολύ!!
Και του χρόνου να είμαστε ξανά μαζί "

jpg_1375.jpg

jpg_0953.jpg

jpg_1388.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ