Αποδοκιμάστηκε εν χορώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη (βίντεο)

Από τους αστυνομικούς της Ηπείρου

Με αποδοκιμασίες μπήκε, με αποδοκιμασίες βγήκε από το Μέγαρο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, που βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή και αγανάκτηση των αστυνομικών της Ηπείρου και όχι μόνο.

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Αιτωλοακαρνανίας και άλλων περιοχών, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, με τη στήριξη της Ένωσης Αξιωματικών, της Ένωσης Αποστράτων, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υφυπουργό, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τροπολογία, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την Μεγάλη Εβδομάδα, μειώνοντας το ποσό που λαμβάνουν για διανυκτέρευση στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, όπου καλούνται για τρίμηνες μεταθέσεις, σε 30 ευρώ.
Με πανό, μαύρες σημαίες, κόρνες και συνθήματα, όπως «Είμαστε και εμείς λαός, φτάνει πια ο εμπαιγμός», οι αστυνομικοί περιφρούρησαν την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου, όπου είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις του υφυπουργού με την τοπική αστυνομική ηγεσία, προκειμένου να μην αποφύγει να τους συναντήσει.


Λίγο αργότερα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον κ. Νικολακόπουλο, χωρίς ωστόσο να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις, καθώς δεν υπήρξε καμία δέσμευση για ανάκληση της τροπολογίας, ενώ οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και κατά την έξοδο του υφυπουργού από το Μέγαρο, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν να τον ακολουθούν μέσα στους πεζόδρομους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και γιουχάροντας, προς έκπληξη των πολιτών.

 


Η τροπολογία αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζητούν να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια, με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους να τονίζουν πως, εφόσον οι ίδιοι νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα μπορέσουν να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Βασίλειο Νάκο, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε δύο επίπεδα. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα με την συμμετοχή όλων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Άκης Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως πλέον οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν πράξεις.
Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Νάκος στους συναδέλφους του, θα υπάρξουν και ένδικα μέσα, όπως προσφυγή στο ΣτΕ, θεωρώντας αντισυνταγματική την τροπολογία, αλλά και μήνυση προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

agon.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ