Κηφισιά: «Το παιδί πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του» – Τι λέει ο πατέρας του αγοριού που ξέχασαν σε σχολικό

Επί 6 και πλέον ώρες

Οργή έχει προκαλέσει το περιστατικό με το παιδάκι 4,5 ετών, που ξέχασαν μέσα σε σχολικό λεωφορείο επί 6 και πλέον ώρες, στην Κηφισιά.

Από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος του οδηγού και της 70χρονης συνοδού του σχολικού λεωφορείου. Οι δυο τους αναζητήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο, δεν εντοπίστηκαν.

Μιλώντας για την περιπέτεια που πέρασε ο γιος του, ο πατέρας δήλωσε στο Action 24: «Συγκινητική ήταν για εμάς η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό γι’ αυτό».

«Θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια και την μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά», συμπλήρωσε ο πατέρας του αγοριού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου περιέγραψε πως «το ένα παιδί ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν». Όπως είπε, «το πάρκινγκ είναι μακριά από το σχολείο, ούτε εκεί το είδαν, με αποτέλεσμα να κλείσει το σχολικό και το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του».

Κάποια στιγμή, ο μικρός «άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, ήταν πάρα πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς το παιδάκι φοβήθηκε και γύρισε πίσω, έδειξε δηλαδή μία ψυχραιμία τρομερή. Εγώ τον λέω “μικρό ήρωα”. Μπήκε ξανά στο σχολικό, δέθηκε με την ζώνη, έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβασε. Μέχρι να το βρουν. Αυτό έγινε μετά από 6,5-7 ώρες».

 

ΠΗΓΗ