Σωματείο Ιπποκράτης: “Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο σε όλες τις ειδικότητες”

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο για το ΕΣΥ και τα Δημόσια Νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται σε λειτουργικό αδιέξοδο λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας να είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για ενίσχυση των Νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό,κάθε μήνα αποχωρούν από τα ΕΣΥ 300 Υγειονομικοί χωρίς να αναπληρώνονται.

Η προκήρυξη 7/Κ που αφορά 3.720 θέσεις Νοσηλευτών που έχει εξαγγελθεί από το 2019 , μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα μόνιμα αποτελέσματα για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.

Για το Νοσοκομείο μας οι 52 θέσεις που μας αντιστοιχούν, δεν θα είναι νέοι εργαζόμενοι αλλά θα είναι μετατροπή συμβασιούχων σε μόνιμους, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αδιανόητη αναλογία  2 Νοσηλεύτριες για 35 και πλέον ασθενείς.

Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο σε όλες τις ειδικότητες και κλάδους, όπως Μαίες, Εργαστήρια, Διοικητική υπηρεσία,Τεχνική υπηρεσία, παραιτούνται συνάδελφοι χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την αναπλήρωσή τους.

Αντιθέτως βλέπουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες που ακυρώνουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΣΥ, όπως είναι τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία και η είσοδος των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, παρεμβάσεις που το μόνο που προσφέρουν είναι η κατάργηση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Μας είχαν υποσχεθεί μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων την περίοδο της πανδημίας.

Η κυβέρνηση να αναζητήσει νομοθετικές λύσεις για την απευθείας μονιμοποίηση των συμβασιούχων με συναίνεση όλων των κομμάτων, προκειμένου να ξεπερασθούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια προβάλλονται.

Οι συμβασιούχοι ΣΟΧ στην καθαριότητα ,φύλαξη ,εστίαση είναι σε συνεχή εργασιακή ομηρία με 3μηνες παρατάσεις.

Να σταματήσουν τώρα οι εργολαβίες και να εκδιωχθούν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία που έχουν εγκατασταθεί, τη στιγμή που σε όλους είναι πασιφανές ότι οι εργολάβοι στοιχίζουν πολύ ακριβότερα για το Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα,και να δοθεί η δυνατότητα στα Νοσοκομεία να συνάπτουν νέες ΣΟΧ.

Η ένταξή μας στα ΒΑΕ έμεινε όνειρο… θερινής νυκτός.Θα θυμόμαστε τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. 

Το μέλλον της δημόσιας υγείας είναι ζοφερό,οι Υγειονομικοί δεν είναι αόρατοι, δεν έχουν ανεξάντλητες δυνάμεις!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΥ

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

EΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΩΡΩΜΙΣΘΙΟΥ

ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες