Πυκνώνουν οι περιοδείες του Κ. Μητσοτάκη: Το κυβερνητικό στίγμα και οι προτεραιότητες

Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη πυκνώνουν όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός δίνει το στίγμα στις ομιλίες του για τη διατήρηση της σταθερότητας, ενώ αναφέρεται και στο κυβερνητικό έργο, με αιχμή των προτεραιοτήτων την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα από την Αλεξανδρούπολη όπου περιόδευσε, για την προστασία των συνόρων, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και τη θωράκιση των ενόπλων δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 10:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο «ygeiamou 2024 – Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος» στο Ωδείο Αθηνών. Στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην περιοδεία του χθες στη Θράκη έστειλε μήνυμα για το μεταναστευτικο για το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου. Το στίγμα που δίνει η κυβέρνηση είναι η διατηρήση της σταθερότητας ώστε να μπορεί απρόσκοπτη να συνεχίσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός στις περιοδείες του αναμένεται να τονίσει τα όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια όπως είναι η σταθερή μείωση της ανεργίας, οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας και η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων με αυξήσεις μισθών. Παράλληλα θα τονιστεί η ενίσχυση του ΕΣΥ και η μάχη της κυβέρνησης με την ακρίβεια αλλά και οι τομές που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός τονίζει ότι το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας είναι επίσης προτεραιότητα. “Και είναι σημαντικό να μπορέσουμε να ευθυγραμμίσουμε τις πολιτικές μας με ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και να έχουμε παραπάνω ευρωπαϊκή στήριξη για ένα πρόβλημα που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη” σημείωσε.

Το πρωί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ποσό σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές. Όπως είπε ουσιαστικά αποφασίζεται η στόχευση της χώρας.

«Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», είναι άλλωστε το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας στο πρώτο προεκλογικό σποτ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, το οποίο δημοσιεύτηκε χθες.

https://www.ertnews.gr/