Πάτρα: Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς " Για έναν κόσμο που μας χωράει όλες"

Σε ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Αχαΐας αναφέρεται:

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς την υλοποίηση της ισότητας των φύλων, την ώρα που γυναίκες δολοφονούνται λόγω του φύλου τους μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε έναν γυάλινο πύργο, τον οποίο δεν μπορούμε να αγγίξουμε και να επηρεάσουμε. Και είναι οι πολιτικές της που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Η επιμονή στη λιτότητα και στην αποθέωση του ανταγωνισμού, της αγοράς και των πολεμικών εξοπλισμών που οδηγούν σε μια ισορροπία τρόμου -μακριά από το ευρωπαϊκό «ιδεώδες» του παρελθόντος- έχουν αφήσει το στίγμα τους και στη χώρα μας, ενώ παράλληλα απομυζούν τα ευρωπαϊκά συστήματα κοινωνικής προστασίας, δηλαδή την δημόσια υγεία, την δημόσια εκπαίδευση, τις δημόσιες μεταφορές, την περιβαλλοντική προστασία κ.ά., ενώ στερούν πόρους από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Οι γυναίκες βιώνουν από πρώτο χέρι τις ανισότητες που απορρέουν από τις παραπάνω πολιτικές: στην εργασία, στην οικογένεια, στο έλλειμμα ελεύθερου χρόνου για δημιουργία και ψυχαγωγία, αλλά και την πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωπες με την απειλή της έμφυλης βίας.

Για τους λόγους αυτούς, το Φεμινιστικό Δίκτυο της Νέας Αριστεράς Αχαΐας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση γύρω από τα έμφυλα ζητήματα με τίτλο "Γυναίκες- Ισότητα- Ειρήνη" στον Πολυχώρο Μηχανουργείο την προσεχή Πέμπτη 16/5 και ώρα 19.30.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν:

-Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου- συντονίστρια Φεμινιστικού Δικτύου Νέας Αριστεράς

-Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο- Υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Νέας Αριστεράς

-Νάντια Κουλουμπή, Ενδοκρινολόγος- Υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Νέας Αριστεράς

-Κατερίνα Φλώρου, Υπ. Διδάκτωρ- Υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Νέας Αριστεράς

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η βουλεύτρια Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς και συντονιστές/-τριες των οργανώσεων της Νέας Αριστεράς Δυτικής Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ