Πάτρα: Kινητοποίηση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τετάρτη στην πλατεία Γεωργίου

"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ"

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων Πάτρας για κινητοποίηση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό:


Για επτά μήνες ο παλαιστινιακός λαός βιώνει καθημερινά τις συνέπειες των δολοφονικών ενεργειών του ισραηλινού στρατού. Ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί στην Γάζα, εκατομμύρια εκτοπισμένων Παλαιστινίων έρχονται αντιμέτωποι με την πείνα, την προσφυγιά και τον θάνατο. Μέχρι στιγμής η Παλαιστίνη μετρά 35.000 νεκρούς από το γενοκτόνο  απαρτχάιντ που επιχειρεί το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Τις τελευταίες ημέρες στην Ράφα εξελίσσεται ένα πρωτόγνωρο μακελειό που θα έχει ακόμα πιο αιματηρά αποτελέσματα για τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προχωρά ακάθεκτο με την στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που δυναμιτίζουν διαρκώς την περιοχή με την στρατιωτική ενίσχυσή του και την αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα. Ποντάρουν στην καταστροφή και το λουτρό αίματος για να αναβαθμίσουν και να εδραιώσουν τη θέση τους στην ευρύτερη περιοχή.
Η ελληνική αστική τάξη διαχρονικά έχει διαλέξει πλευρά. Όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν την σχέση τους με το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα τις ενέργειες του κράτους τρομοκράτη. Με το αφήγημα της «νόμιμης αυτοάμυνας» του Ισραήλ η κυβέρνηση της ΝΔ προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες της στην γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά, την Λάρισα και τον Άραξο η χώρα έχει μετατραπεί σε κέντρο των φιλοπόλεμων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα εμπλέκει ακόμα πιο πολύ την χώρα στον πόλεμο και την γενικευμένη σύγκρουση.  
Οι λαοί όλου του κόσμου έχουν ξεσηκωθεί καταγελώντας το έγκλημα αυτό. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συγκλονίζεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Τροφοδότης και φωτεινό παράδειγμα είναι η Παλαιστινιακή Αντίσταση σε Γάζα και Δυτική Όχθη που δημιουργεί διαρκώς αναχώματα στις ισραηλινές επιδειώξεις. Σε ολόκληρο τον πλανήτη οι φωνές των λαών ενώνονται με τα συνθήματα και τις κινητοποιήσεις για Λεύτερη και Ανεξάρτητη Παλαιστίνη.
Καλούμε τον πατραϊκό λαό να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνη με συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Μάη, ημέρα επετείου της Νάκμπα (καταστροφή της Παλαιστίνης 1948) και ώρα 7:00μμ στην πλατεία Γεωργίου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ  
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ