Χαλαρό δέρμα: Οι 3 χρυσοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να το αποφύγετε

Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται στη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
Ωστόσο υπάρχουν 3 τρόποι προκειμένου να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση.
Καταναλώστε υγιή λιπαρά από πλήρες γάλα, γιαούρτι και λάδι καρύδας.
Κάντε προπόνηση στο νερό για να βελτιώσετε την υγεία των οστών, των μυών και του δέρματος.
Φάτε μαγειρευτό φαγητό και ζελέ για να αυξήσετε την πρόσληψη κολλαγόνου.

Η γήρανση είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής, αλλά αν ανησυχείτε για το χαλαρό δέρμα, μια γιατρός μοιράστηκε τις κορυφαίες συμβουλές της που μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της σύσφιξης.

Η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο σώμα. Και φυσικά, δεν πρέπει να αφήσετε τα πρότυπα ομορφιάς να σας παρασύρουν και να σας κάνουν να νιώθετε ότι πρέπει να δείχνετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Η χαλάρωση του δέρματος είναι φυσική και εμφανίζεται όταν το κολλαγόνο και η ελαστίνη φθίνουν στο χόριο.

Ωστόσο, αν θέλετε να συσφίξετε το δέρμα σας, η Δρ. Sana Sadiq, γιατρός αισθητικής προσώπου στο Beyond Medispa μοιράστηκε φυσικές μεθόδους για να το κάνετε.

3 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το χαλαρό δέρμα

Καταναλώνετε τα σωστά λιπαρά
Κάνετε προπόνηση στο νερό
Τρώτε μαγειρευτό φαγητό και ζελέ

1. Καταναλώνετε τα σωστά λιπαρά

Η Δρ. Sadiq είπε στη Sun ότι η κατανάλωση των σωστών λιπαρών μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας. Είναι σημαντικό να επιλέγετε πλήρες γάλα καλής ποιότητας και γιαούρτια με πλήρη λιπαρά.

Το μαγείρεμα με λάδι καρύδας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βιώσετε λιγότερη φλεγμονή στο σώμα. Σύμφωνα με το Healthline, τα οφέλη του λαδιού καρύδας περιλαμβάνουν αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βελτιωμένη υγεία του δέρματος και του στόματος και δυνατότητες απώλειας βάρους.

2. Κάνετε προπόνηση στο νερό

Η ειδικός μοιράστηκε επίσης ότι η προπόνηση στο νερό μπορεί να βοηθήσει και στη χαλάρωση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι καλή για το σώμα και το μυαλό μας, αλλά μερικοί πιο αποτελεσματικοί τρόποι άσκησης μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα. Η φροντίδα των οστών και των μυών σας με την άσκηση στο νερό κάνει θαύματα για το δέρμα, όπως και οι δραστηριότητες που φέρουν βάρος, καθώς αυτές μπορούν επίσης να αποτρέψουν την επιδείνωση των μυών.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, οι προπονήσεις στο νερό είναι εξαιρετικές γιατί προσφέρουν μια καλή καρδιαγγειακή προπόνηση, αυξάνοντας απαλά τον σφυγμό και τον ρυθμό της αναπνοής σας, επομένως είναι πολύ καλές για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας.

Επιπλέον, ενισχύουν και τονώνουν τους μύες, καθώς η αντίσταση του νερού σημαίνει ότι οι αντίθετες μυϊκές ομάδες δουλεύονται σε κάθε κίνηση καθώς πιέζετε και τραβάτε εναντίον της.

3. Τρώτε μαγειρευτό φαγητό και ζελέ

Η Δρ. Sadiq μοιράστηκε επίσης ότι η κατανάλωση μαγειρευτού φαγητού και ζελέ είναι χρήσιμη για την υγεία, καθώς η ζελατίνη βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και περιέχει αμινοξέα.

Αν ψάχνετε για υγιεινές συνταγές για να δοκιμάσετε, γιατί να μην μαγειρέψετε σε σιγανή φωτιά κομμάτια κόκκινου κρέατος σε ένα στιφάδο και μετά να χρησιμοποιήσετε τυχόν κόκκαλα που έχουν απομείνει για να φτιάξετε το δικό σας ζωμό;

Θα έχει θεϊκή γεύση και μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας κάνει καλό. Η Δρ. Sadiq είπε επίσης ότι μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας ένα ζελέ μία φορά την εβδομάδα, καθώς μπορεί να βοηθήσει με το δέρμα.

https://www.oloygeia.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ