Πάτρα: Στη φυλακή μετά την απολογία τους τα αρχηγικά μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθεροι οι ανήλικοι μαθητές

Τέσσερα συνολικά άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή για υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας.

Χθες οδηγήθηκαν στο δικαστικό λειτουργό οι ανήλικοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα και χρησιμοποιούνταν για “βαποράκια”, προκειμένου να πωλούν ναρκωτικά στους συμμαθητές τους.

Μετά από πολύωρη διαδικασία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ενώ τα 4 άτομα που θεωρούνται και τα αρχηγικά μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη τρία άτομα (18,19 και 21 ετών), τα οποία θεωρούνται ηγετικά μέλη της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, οδηγούνται στη φυλακή, μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Οι υπόλοιποι πέντε που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), μεταξύ αυτών η κοπέλα που πήγε στα κρατητήρια χασίς στον αδελφό της μέσα σε κρουασάν και η μαθήτρια που είχε πιαστεί με ποσότητα ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Δευτέρα, ο 19χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον σκληρό πυρήνα αποτελούν – κατά την αστυνομία – τέσσερα  άτομα, γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολείο, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA αξίας 6.500 ευρώ, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο. Τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση της και σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 65 υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

 

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του

Πάτρα: “Έφυγε” ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου – Τη Δευτέρα η κηδεία του (ΦΩΤΟ)