Στον Πειραιά το ιστιοφόρο «Belem» που θα μεταφέρει τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων

25/04/2024 | 13:35

Το παραδοσιακό ιστιοφόρο γαλλικό «Belem» που θα μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα για πρώτη φορά δια θαλάσσης, βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Το ιστιοφόρο έχει έρθει εδώ και τρείς ημέρες και το Σάββατο το πρωί μέσα σε μια όμορφη τελετή θα φύγει για την Μασσαλία προκειμένου να μεταφερθεί η φλόγα στο Παρίσι.

Στο EΡΤΝews και στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» μίλησε για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Πειραιάς Γιάννης Μώραλης και υπογράμμισε: «Μεθαύριο Σάββατο 27 Απριλίου θα γίνει εκδήλωση στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά όπου θα παραβρεθεί η Γαλλίδα πρέσβης ενώ θα είναι υπουργοί από τη Γαλλία και εκπρόσωποι της Ελλάδας. Μέσα από αυτή την εκδήλωση θα αποχαιρετήσουμε το «BELEM» το οποίο θα αναχωρήσει μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα και θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαϊου».

Επίσης ο κ. Μώραλης τόνισε ό,τι η πόλη της Μασσαλίας είναι αδερφή πόλη του Πειραιά και «η Μασσαλία χτίστηκε από Έλληνες ναυτικούς. Άρα νομίζω είμαστε μια πόλη που συμμετέχει πιο πολύ πιο ενεργά σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή της μεταφοράς της φλόγας για την Ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό».

https://www.ertnews.gr/

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ