Πάτρα: Έκρυθμη η κατάσταση μετά την κατάληψη του Δημαρχείου και τους ξυλοδαρμούς συμβασιούχων - "Έκοψε" η ΕΛ.ΑΣ. νέα πορεία που επιχειρήθηκε - ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

 

Ξανά επιχείρησαν το πρωί της Παρασκευής οι συμβασιούχοι του Δήμου πορεία προς το Δημαρχείο. Οι αστυνομικοί με κλούβα τους σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Κολοκοτρώνη. Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκαν μικρο επεισόδια με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς το Δημαρχείο. 

 

 

 

Νωρίτερα

"Ηλεκτρισμένη" είναι η ατμόσφαιρα έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας, μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό συμβασιούχων από ομάδα αγνώστων τα ξημερώματα.

Οι συμβασιούχοι που από χθες κάνουν κατάληψη του Δημαρχείου παρέμειναν όλο το βράδυ περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους, ωστόσο δύο από τους συναδέλφους τους δέχθηκαν άναδρη επίθεση.

Οπως είπε μιλώντας στο tempo24 το ένα από τα θύματα, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, τα ξημερώματα φεύγοντας από το Δημαρχείο μαζί με έναν συνάδελφό του τους ακολουθούσε μεγάλη ομάδα ατόμων άρχισαν να τρέχουν να να ξεφύγουν και στην οδό Κορίνθου τον έσπρωξαν τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν με γροθιές.

Άμεσα το γεγονός έγινε γνωστό και δεκάδες συμβασιούχοι που διεκδικούν την παραμονή τους στην εργασία, έφθασαν στο Δημαρχείο, όπου στο μεταξύ δεκάδες άτομα είχαν φθάσει, ενώ οι αλυσίδες που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο ήταν σπασμένες και τα πανό που είχαν κρεμάσει άγνωστοι υτα είχαν κατεβάσει και τα πέταξαν στα σκουπίδια.

Οι συμβασιούχοι που ήταν συγκεντρωμένοι απέναντι από το Δημαρχείο αποφάσισαν να φύγουν και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που χτυπήθηκαν και βρίσκονταν εκεί. Ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη με μοτοσυκλετιστές και περιπολικά είχε αναπτυχθεί στην πλατεία για τον φόβο νέων επεισοδίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή έχει προγραμαμτίσει για σήμερα το πρωΐ συγκέντρωση συμπαράστασης στους συμβασιούχους έξω από το Δημαρχείο.

Μελάς: Κανένα επεισόδιο

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας στο tempo24 υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, καθώς ο ίδιος βρισκόταν από νωρίς το πρωΐ έξω από το Δημαρχείο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ