Monte Carlo Masters: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς, 2-0 τον Ζβέρεφ

Η… προέλαση του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της κατηγορίας ATP Masters 1000 που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο συνεχίζεται… Μολονότι «καρδιοχτύπησε» στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 5 στον κόσμο) με 7-5, 7-6(3), σε αναμέτρηση για τους «16» της χωμάτινης διοργάνωσης που κράτησε περίπου 2 ώρες και επτά λεπτά, και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

Εκεί ο 25χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος κατέβαλε στον ρωσικό «εμφύλιο» για τους «16» την αντίσταση του συμπατριώτη του (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με 6-3, 7-5.

Στο πρώτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τους δύο τενίστες να παλεύουν μέχρις εσχάτων για να κάνουν το 1-0 στη μεταξύ τους μάχη.

Πάντως το break άργησε πολύ να κάνει την εμφάνισή του, καθώς ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στο 7ο game έσβησε τέσσερα break points του αντιπάλου του και πήρε το προβάδισμα με 4-3, ενώ από τη μεριά του ο Γερμανός έσβησε τα set points του «Στεφ» στο 10ο game ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ακολούθως ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5 και στο 12ο game κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ζβέρεφ, κι έτσι με 7-5 games έκανε δικό του το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά που έκανε break στο δεύτερο και το τέταρτο γκέιμ και, κρατώντας το δικό του σερβίς, προηγήθηκε 5-0. Στη συνέχεια ο Ζβέρεφ αντέδρασε και, «σπάζοντας» το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή στο έβδομο και το ένατο γκέιμ, ισοφάρισε 5-5.

Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 6-5, αλλά ο Γερμανός «απάντησε», με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ζβέρεφ προηγήθηκε 2-1, αλλά στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πήρε τρεις διαδοχικούς πόντους για το 4-2. Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 4-3, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής με τρεις σερί πόντους «έγραψε» το 7-3 και πήρε το σετ και τη νίκη-πρόκριση στους «8».

Τσιτσιπάς και Χατσάνοφ έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν σε επίπεδο ATP, με την προϊστορία να… ευνοεί τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προηγείται στις νίκες με 7-1. Ο Ρώσος πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην προτελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, στους «16» για το περυσινό «χιλιάρι» τουρνουά του Μαϊάμι, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που… γέλασε στην τελευταία «μονομαχία» τους, στους προημιτελικούς του τουρνουά Masters 1000 στο Παρίσι.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ