Σύλληψη18χρονου φοιτητή για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

02/04/2024 | 18:05

Ενας 18χρονος φοιτητής συνελήφθη, στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. Ο 18χρονος απέκτησε πρόσβαση σε ιστότοπο – εφαρμογή, μέσω της οποίας γνωστοποιούσε σε άλλους διαδικτυακούς χρήστες ότι κατείχε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο ήταν πρόθυμος να το διαμοιράσει, είτε μέσω πώλησης, είτε μέσω ανταλλαγής με αντίστοιχου περιεχομένου υλικό.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία και ο τόπος κατοικίας του. Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από τον έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια που κατείχε ο 18χρονος, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή