Πάτρα: Εκδήλωση Διάχυσης του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ

Τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)  &  Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) Αχαΐας στα οποία υλοποιείται το Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας, διοργανώνουν εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, με θέμα: «Η εξέλιξη του θεσμού Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. στην Αχαΐα - Τελετή Απονομής Βεβαιώσεων Επαγγελματικής  Κατάρτισης Ζ΄ Φάσης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18.00 στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.

Ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια και αποτελεί πλέον σημαντικό συνδετικό κρίκο με την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητευομένων, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, με αναβαθμισμένα προσόντα και εργασιακή εμπειρία. Το τρέχον εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 υλοποιείται η Η΄ Φάση του προγράμματος και είναι σημαντικό να υπάρξει μια διάχυση προς την τοπική κοινωνία και τους Φορείς, για την σημαντικότητα και αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ