Πάτρα: Κλειστό από σήμερα, μετά 50 χρόνια, το ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ

Θα γίνει ανακαίνιση

Τελευταία μέρα λειτουργίας ήταν η χθεσινή για ένα ξενοδοχείο που μετρά 50 χρόνια λειτουργίας, από τότε που λειτούργησε με «τιμονιέρη» τον αείμνηστο Θεόδωρο Μεντζελόπουλο. Τελευταία εκδήλωση που φιλοξένησε ήταν η προχθεσινή, για τα 50 χρόνια της ΝΔ και με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Δένδια, στον ημιόροφο του ξενοδοχείου, εκεί όπου έχουν φιλοξενηθεί χιλιάδες εκδηλώσεις και συνέδρια.

Από σήμερα  δεκάδες εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, περνούν στο ταμείο ανεργίας, εδώ και καιρό έχουν ειδοποιηθεί ότι θα σταματήσουν την εργασία τους ενώ τους κατεβλήθη  η αποζημίωση τους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Γνώμη» ο Ηλίας Μεντζελόπουλος, η ανακαίνιση, θα διαρκέσει το πολύ 1,5 χρόνο! Θα είναι μία εκ βάθρων ανακαίνιση ώστε το ξενδοχείο να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, αφού τα σημάδια του χρόνου ήσαν ορατά πάνω του.

Η ένταξη της επιχείρησης στον Αναπτυξιακό νόμο, θα μεταμορφώσει το ξενοδοχείο των 120 δωματίων. Στόχος είναι το κέντρο της Πάτρας να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο ξενοδοχείο, το οποίο φυσικά θα προσφέρει εκ νέου θέσεις εργασίας.

Το επενδυτικό πλάνο αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση αφορά στην πλήρη κτιριακή ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αναβάθμιση του management, προκειμένου το εμβληματικό ξενοδοχείο, με ιστορία πέντε δεκαετιών, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις της φιλοξενίας.

Στόχος της οικογένειας Μεντζελόπουλου που υπηρετεί με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης την πατρινή φιλοξενία, είναι να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο-κόσμημα, με υψηλή προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Το ξενοδοχείο παραμένει στην ιδιοκτησία των αδελφών Μεντζελόπουλων αυτό που δεν έχει ξακαθαρίσει ακόμη είναι εάν η διαχείριση θα δοθεί σε ξενοδοχειακή εταιρεία ή όχι.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ