Ανδρέας Τσώκος: «Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει τη διαφάνεια στον χώρο των ΜΜΕ με σεβασμό στους πολίτες»

Συνάντηση με τον Παύλο Μαρινάκη

Με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος.

Στη συνάντηση που είχαν συζήτησαν για όσα απασχολούν τόσο ιδιαίτερα την περιοχή της Αχαΐας, καθώς ο Υφυπουργός έχει γεννηθεί στην Πάτρα, αλλά και το έργο της κυβέρνησης στον τομέα που υπηρετεί ο Παύλος Μαρινάκης, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και ως αρμόδιος στον Τύπο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες όπως: 

  • ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, ως προς το διορισμό των επικεφαλής και των μελών των διοικήσεων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.
  • δημιουργία των Μητρώων Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου που υπηρετεί τη διαφάνεια στον χώρο των μέσων και της ενημέρωσης των πολιτών.
  • εφαρμογή κανόνων διαφάνειας και αντικειμενικότητας στην κατανομή των πάσης φύσεως κρατικών ενισχύσεων και κρατικής διαφήμισης.
  • προάσπιση της ασφάλειας και προστασίας των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των ΜΜΕ, μέσω νομοθετικών και μη νομοθετικών πρωτοβουλιών που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση.

Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Πυλώνας της Δημοκρατίας είναι η ενημέρωση για αυτό και η κυβέρνηση ορίζει σαφείς όρους για την διαφάνεια και την ορθή ενημέρωση όλων των πολιτών από τα ΜΜΕ. 

Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς, αντιμετωπίζουμε φαινόμενα, όπως οι ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου και τα λεγόμενα fake news, στηριζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, που είναι πιστοποιημένα, ως μέλη του μητρώου της γενικής γραμματείας ενημέρωσης και πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις λειτουργίας, με δεοντολογία και σεβασμό στους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η κυβέρνηση και ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Παύλος Μαρινάκης, τον οποίο ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε, για το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ