Ο επιστάτης εκμεταλλευόταν αλλοδαπούς εργάτες-Το "έσκασαν" και ήρθαν με τα πόδια από την Ηλεία στην Πάτρα για να τον καταγγείλουν-Συνελήφθη ο δράστης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Σε μία σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για εκμετάλλευση αλλοδαπών επίσης εργατών προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή Ψάρι της Ηλείας ύστερα από καταγγελίες πως στην συγκεκριμένη περιοχή ο Βουλγαρικής υπηκοότητας δράστης  εκμεταλλευόταν τέσσερις, επίσης Βούλγαρους, εργάτες.

Τον συγκεκριμένο, ο οποίος εργαζόταν σαν επιστάτης σε επιχείρηση, κατήγγειλαν τα θύματά του (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) οι οποίοι μέσα στην απόγνωσή τους  εγκατέλειψαν την περιοχή την Καθαρά Δευτέρα και ήρθαν με τα πόδια στην Πάτρα προκειμένου να τον καταγγείλουν στην Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στους αστυνομιούς ο επιστάτης τους ασκούσε σωματική και ψυχολοφική βία τους είχε παρακρατήσει τα ταξιδιωτικά και προσωπικά τους έγγραφα και τους ανάγκαζε να εργάζονται χωρίς να τους πληρώνει, δίνοντάς τους μόνο μικροποσά για τη σίτισή τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών προχώρησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή και στις 10 το βράδυ της Τρίτης εντόπισαν και συνέλαβαν τον επιστάτη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Στην κατοχή του βρέθηκαν οι τρεις από τις τέσσερις ταυτότητες των αλλοδαπών που τον κατήγγειλαν γεγονός που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή της Ανδραβίδας Κυλλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπορία ανθρώπων και υπεξαγωγή εγγράφων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με καταγγελία τεσσάρων ομοεθνών του, τους τελευταίους δυο μήνες, ως επιστάτης τους σε αγροτικέςεργασίες, σε περιοχή της Ηλείας, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους επέβαλε να εργάζονταιως εργάτες γης, χωρίς να τους καταβάλει χρήματα για την εργασία τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης της αγροτικής καλλιέργειας είχε καταβάλλει στον τραπεζικό λογαριασμό του κατηγορούμενου, χρηματικά ποσά για την μισθοδοσία των εργατών, ωστόσο ο συλληφθείς τα παρακρατούσε.

Οικαταγγέλοντες, προχθές το βράδυ, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του κατηγορούμενου, κατευθύνθηκανπεζήαπό περιοχή της Ηλείας προς τηνΠάτρακαικατήγγειλαν τις σε βάρος τους πράξεις,στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τρία δελτία ταυτότητας των παθόντων και 320 ευρώ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης