Α. Παναγιωτόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης εμπαίζουν τους καρκινοπαθείς»

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Μεταξά":

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της στοιχειώδους πολιτικής συμπεριφοράς που σέβεται κατ’ ελάχιστον την κοινωνία και τους πολίτες. Την ώρα που υπονομεύουν, εκθεμελιώνουν και εν τέλει απαξιώνουν το ΕΣΥ, κάνουν επικοινωνιακές φιέστες όπως αυτή της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2024 στο νοσοκομείο «Μεταξά», υποκρινόμενοι αναίσχυντα ότι ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Κι όλα αυτά υπό το βάρος της αυτοκτονίας του 72χρονου συμπολίτη μας στο Ηράκλειο της Κρήτης γιατί δεν έβρισκε τα φάρμακά του και η εξέταση με το petscanείχε δρομολογηθεί δύο μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα. Και όχι μόνον αυτό, αφού οι συμπολίτες μας που σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου αυτής της βαριάς αρρώστιας και οι οικογένειές τους ταλαιπωρούνται καθημερινά με τις θεραπείες τους.

Ας απαντήσουν, λοιπόν, πρώτα και ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης στην κοινοβουλευτική ερώτηση που έχουμε καταθέσει από τον Νοέμβριο για το νοσοκομείο «Μεταξά» και μετά να εμπαίζουν τους καρκινοπαθείς, τις οικογένειές τους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και την κοινωνία με fakeυποσχέσεις περί «χτισίματος και οράματος» για το ΕΣΥ.

Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα αλλιώς θα σας λέγαμε ότι έχετε ξεπεράσει και τον κινηματογραφικό «Μαυρογιαλούρο», γιατί αυτός τουλάχιστον το έχτισε το «μαιευτήριο»…

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την επανίδρυση και επαναθεμελίωση του ΕΣΥ με την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, τη στελέχωσή του με έμψυχο δυναμικό, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ένα ΕΣΥ όπου ο υπουργόςθα μπαίνει από τη μπροστινή πόρτα και όχι από την πίσω στα νοσοκομεία όπως έκανε ο κ. Γεωργιάδης στον Ευαγγελισμό!

Διαβάστε επίσης