Ρωσία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές

Ο Πούτιν αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει μια νέα θητεία

Οι Ρώσοι άρχισαν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν μια νέα θητεία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν έχει ουσιαστικά αντίπαλο, σε μια στιγμή που η Ουκρανία, αντιμέτωπη εδώ και δύο χρόνια με μια ρωσική επίθεση, πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της εναντίον της Ρωσίας.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα, 22:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) στη χερσόνησο της Καμτσάτκα και στην Τσουκότκα, τις δύο απομακρυσμένες περιφέρειες στην άπω ανατολή της Ρωσίας. Και θα κλείσουν την Κυριακή στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Καλίνινγκραντ, το ρωσικό θύλακα στους κόλπους της ΕΕ.

Στις 08:00 (ώρα Ελλάδας), τα εκλογικά τμήματα είχαν ανοίξει σε όλη τη χώρα, η οποία εκτείνεται σε ένδεκα ωριαίες ατράκτους.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε διάστημα τριών ημερών, περιλαμβανομένων των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας ή ακόμη της Υπερδνειστερίας, του φιλορωσικού αυτονομιστικού εδάφους της Μολδαβίας.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 24 χρόνια, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην «παρεκκλίνουν από το δρόμο» και να ψηφίσουν «πατριωτικά» αυτούς τους «δύσκολους» καιρούς.

Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους αντιμετωπίζει τρεις υποψηφίους, οι οποίοι δεν αντιτίθενται ούτε στην επίθεση στην Ουκρανία ούτε στην καταστολή που έχει εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση και κορυφώθηκε με το θάνατο στη φυλακή, στα μέσα Φεβρουαρίου, του κύριου αντιπολιτευόμενου, του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο μοναδικός αντιπολιτευόμενος που προσπάθησε να είναι υποψήφιος, ο Μπόρις Ναντέζντιν, είδε την υποψηφιότητά του να απορρίπτεται.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ