Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας στην Εφύρα - Ομόφωνα αθώος ο κατηγορούμενος και αδελφός του θύματος για την ανθρωποκτονία

Για τη δολοφονία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2022

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Εφύρα Ηλείας, καθώς σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών αθώωσε τον κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία και αδερφό του θύματος με ομόφωνη απόφασή του, συμφωνώντας με την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας Ιωάννη Παΐσιου. 

Οπως μεταδίδει το patrisnews, Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία εξιχνιάστηκε δέκα μήνες μετά τη διάπραξή της από τις διωκτικές αρχές, ωστόσο, από την αρχή μέχρι το πέρας της κύριας ανάκρισης υπήρξαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, τα είπαν είχαν θέσει κυρίως οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Θοδωρής Αντωνόπουλος και Διονύσης Ζησιμόπουλος, αναδεικνύοντας συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία και ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, που σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούσαν τον εντολέα τους στον τόπο όπου φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. στο κατηγορητήριο το αναφέρει ως χρόνο τέλεσης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας του 68χρονου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» στο κατηγορητήριο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που απέδωσαν στον αδελφό του θύματος την ιδιότητα του ατόμου που δολοφόνησε τον 68χρονο, τοποθετούν το χρονικό διάστημα διάπραξης της ανθρωποκτονίας από 22:40 έως 22:58, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται πως από το σύνολο της έρευνας προκύπτει ότι ως απώτατο σημείο πρόκλησης των θανατηφόρων χτυπημάτων είναι το διάστημα από 22:52 έως 22:58. Ένα από τα βασικότερα και πιο καταλυτικά για την τελική αθώωση στοιχεία που προσκόμισαν και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου ήταν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστήματος εστίασης κοντά στην Εφύρα όπου την ώρα 22:40 ο κατηγορούμενος διακρίνεται μέσα σε αυτό, δειπνώντας με φιλικά του πρόσωπα, ενώ η ώρα που φαίνεται να αποχωρεί από το κατάστημα είναι η 22:50 και υπολογίζοντας την απόσταση από το κατάστημα μέχρι την οικία όπου βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος, η οποία είναι 2 με 3 λεπτά, ο κατηγορούμενος φτάνει στο σπίτι του στις 22:52 με 22:53, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν 13 λεπτά κενού χρόνου, στο οποίο ο κατηγορούμενος απουσίαζε από την οικία, μέσα στο χρονικό διάστημα όπου τοποθετείται η ανθρωποκτονία.

Αυτά ήταν και μερικά από τα στοιχεία που κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας φαίνεται πως οδήγησαν τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές στην αθώωση του αδερφού του θύματος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την εκδίκαση της απόφασης ήταν προσωρινώς κρατούμενος. αναφέρει ως χρόνο τέλεσης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ