Το Περιστέρι "βύθισε" κι άλλο τον Απόλλωνα Πάτρας

Το Περιστέρι με σοβαρή εμφάνιση στην τρίτη περίοδο κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στον Απόλλωνα με 74-63.

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες, το Περιστέρι στην τρίτη περίοδο σοβαρεύτηκε και κατάφερε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη με χαρακτηριστική άνεση. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, επικράτησε του Απόλλωνα με 74-63, παίρνοντας  την 13η νίκη της στη Stoiximan Basket League, παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τόμπσον με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, 10 πόντους και επίσης 8 ριμπάουντ είχε ο Ρένφρο. Από πλευράς ηττημένων πρώτος σκόρερ ήταν ο Όζμπορν που είχε 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, συγκριτικά με τη νωθρή εικόνα του Περιστερίου και κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις και να προηγηθεί με 5-0 και 11-5. Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, πήρε κάποια ριμπάουντ που τη βοήθησαν και αφού μείωσε σε 11-9, με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, πήρε και το προβάδισμα με 11-12 ύστερα από τρίποντο του Ουίλιαμς. Στη συνέχεια το ματς ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να μη μπορούν  να ξεφύγουν και τους γηπεδούχους να «κλείνουν» το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 21-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα των δύο ομάδων ήταν κάκιστη, με τους παίκτες του Απόλλωνα και του Περιστερίου να επιδίδονται σε σωρεία λαθών αλλά και να είναι εξαιρετικά άστοχοι. Είναι χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν 2-6 (23-24) με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να έχει λίγο καλύτερες λύσεις στη συνέχεια του δεύτερου δεκαλέπτου να παίρνει το προβάδισμα με 27-34.

Το Περιστέρι ξέσπασε και το τελείωσε πριν της ώρας του

Η τρίτη περίοδος, ουσιαστικά ήταν και… τελευταία του αγώνα. Και αυτό γιατί το Περιστέρι ξέσπασε, έκανε ένα επιμέρους σκορ 16-24 και έριξε τίτλους τέλους στην αναμέτρηση μιας και η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου δε μπορούσε να αντιδράσει. Από το πρώτο, κιόλας, τρίλεπτο του δεκαλέπτου το Περιστέρι με τρίποντο του Κασελάκη προηγήθηκε με 13 πόντους, 30-43, με τοβ Μπλοντίν να παλεύει μόνος του για τους γηπεδούχους και να κάνει το 35-45 στο 25’. Ο Λοβ απάντησε με τρίποντο, ο Ντάνγκουμπιτς τον μιμήθηκε η διαφορά έφτασε και τους 17 πόντους, 38-55 με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ, 43-58.

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος για τις δύο ομάδες με τον Απόλλωνα να μη μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό και το Περιστέρι να κάνει μια απλή συντήρηση φτάνοντας στην τελική νίκη με 74-63.

sdna.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ