Πάτρα - Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος - Σήμερα ο εμβολιασμός των 20 επαφών του - Καρβέλης: Καμιά ανησυχία για το Καρναβάλι

Σε σταθερή αλλά βαριά κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο 20χρονος φοιτητής, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ σήμερα έχουν κληθεί στο πρώην ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου οι 20 φοιτητές που είχαν έλθει σε επαφή με τον 20χρονο, προκειμένου να εμβολιαστούν και να τους χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

Για τον σκοπό αυτό έχει έλθει από χθες στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά και την γνωστοποίηση των τριών κρουσμάτων της ασθένειας σε τρεις φοιτητές.

Αμεσα είχε γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του του τρίτου κατά σειρά φοιτητή που νόσησε, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ενημέρωση

Εξάλλου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε συνάντηση χθες το πρωΐ με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τον συντονισμό των δράσεων και στην συνέχεια τα στελέχη του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβησαν τόσο στο Πανεπιστήμιο Πατρών , όσο και στο πρώην ΤΕΙ, στο Κουκούλι, όπου εδρεύουν τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (εκεί φοιτά ο 20χρονος) και συνομίλησαν με στελέχη της διοίκησης για τις μεθόδους πρόληψης και αποφυγής νέων κρουσμάτων μηνιγγίτιδας.

"Καμιά ανησυχία" 

Στο μεταξύ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ σε δηλώσεις του για τα κρούσματα και την πιθανότητα αύξησης τους το τριήμερο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν κατηγορηματικός. "Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Από την πρώτη στιγμή, η 6η 6ΥΠΕ αλλά και όλες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο. Καλώ τον κόσμο να έρθει στην πόλη μας και να διασκεδάσει, είναι απολύτως ασφαλές το περιβάλλον", συμπλήρωσε ο Γιάννης Καρβέλης.

Διαβάστε επίσης