Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη κορυφής για τους «ασπρόμαυρους»

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 την Λαμία εκτός έδρας για την 26η αγωνιστική της Super League χάρη στα γκολ των Τάισον και Μπάμπα, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβαίνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την Λαμία και κατάφερε χάρη στους Τάισον και Μπάμπα να πάρει το τρίποντο, το οποίο σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, του δίνει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου απειλούσαν κυρίως με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να επιτεθούν με αξιώσεις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος έγινε στο 25΄όταν ο Μπάμπα έκανε μια όμορφη ενέργεια από την αριστερή πλευρά, κάνοντας μια συρτή πάσα στον Σαμάτα, ωστόσο ο τελευταίος έκανε άσχημο κοντρόλ και δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο αργότερα ο Μπράντον Τόμας αντικατέστησε τον Τανζανό επιθετικό, ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με το 0-0 να μένει έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η εικόνα των δυο ομάδων δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και την Λαμία να βρίσκεται στην άμυνα, προσπαθώντας να «χαλάσει» τον ρυθμό του αγώνα, τακτική η οποία λειτούργησε για 70 λεπτά.

Ωστόσο στο 71΄ο Τάισον έκανε ένα αριστουργηματικό σουτ με την μπάλα να περνά από όλους και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του-ανίκητου-μέχρι εκείνο το σημείο Κοσέλεφ.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ διατήρησε άψογα το υπέρ του προβάδισμα και δεν έδωσε τη δυνατότητα στη Λαμία να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση.

Μάλιστα το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 92ο λεπτό, όταν ο Ραχμάν Μπάμπα ντύθηκε σέντερ φορ και με υποδειγματικό τελείωμα έκανε το 2-0, σκορ που ήταν το τελικό στην αναμέτρηση.

Με αυτή του τη νίκη ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται την ισοπαλία της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη ενάντια στον Άρη και σκαρφαλώνει στην κορυφή της Super League με 60 βαθμούς, ένα περισσότερο από τους «κιτρινόμαυρους».

Λαμία (Βόκολος): Koσέλεφ, Αμαράλ (Κοντονίκος81΄), Τζανετόπουλος (Βασιλαντωνόπουλος 80΄), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (Τζανδάρης 29′), Τσιλούλης, Μάλτσι (Τσούκαλος 60′), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Ότο (Βιεϊρίνια 75′) Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Τσιγγάρας 84΄), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ 75΄), Τάισον, Κωνσταντέλιας (Μουργκ 84′), Σαμάτα (Μπράντον 36′).

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ