Βρούτσης για οπαδική βία: «Θα πέφτει καρφίτσα από τις εξέδρες και θα βλέπουμε ποιος την έριξε»

"Θα υπάρχει μαύρη λίστα"

Για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, που τίθενται σε εφαρμογή στα γήπεδα, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν τέσσερις βασικές Αρχές στο νέο πλαίσιο νόμου που ισχύει και εφαρμόστηκε ήδη μετά την ρίψη τριών κροτίδων σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Επεσήμανε ότι είναι εφικτή η πλήρης ταυτοποίηση με ηλεκτρονικά μέσα των φιλάθλων που μπαίνουν στο γήπεδο, τονίζοντας ότι για να υπάρξει λαθροχειρία θα πρέπει κάποιος να δώσει το κινητό τηλέφωνο του σε κάποιον άλλο, πράγμα που λόγω της εξάρτησης των ανθρώπων από τα κινητά τους δεν μοιάζει εφικτό.

Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρχει μαύρη λίστα με όσους εμπλέκονται με περιστατικά οπαδικής βίας, ώστε να μην τους επιτρέπετε η είσοδος στο γήπεδο στα εν λόγω άτομα.

Ο Γιάννης Βρούτσης επισήμανε ακόμη ότι πλέον με τις κάμερες, καθώς άλλαξε το πλαίσιο για το τι και πότε μπορούν να καταγράφουν, «θα πέφτει καρφίτσα από τις εξέδρες στο γήπεδο και θα βλέπουμε ποιος την έριξε», ενώ σημείωσε ότι κάμερες θα υπάρχουν μέχρι και την είσοδο των αποδυτηρίων, όπου συνήθως βρίσκονται παράγοντες ομάδων που προσπαθούν να ασκήσουν πάσης φύσεως πιέσεις στους διαιτητές ή σε παίκτες των αντιπάλων.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ