Πύργος: Πώς μηδενίστηκαν τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας αυτό το χειμώνα

Οι συχνές περιπολίες αλλά και οι εντατικοί καθαρισμοί της προηγούμενης περιόδου, έφεραν θετικό αποτέλεσμα στη κάθετη μείωση της παράνομης υλοτομίας των δασών. Μέχρι στιγμής, εκτός του ότι δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα, δεν έχει γίνει ούτε μία μήνυση!

Με θετικό πρόσημο σε έναν τομέα που πάντα αποτελούσε «πονοκέφαλο» στο Δασαρχείο Πύργου τα προηγούμενα χρόνια, «τρέχει» η φετινή περίοδος. Όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο Προϊστάμενος, Παναγιώτης Λάττας «Φέτος δεν είχαμε προβλήματα με την παράνομη υλοτομία για δύο βασικούς λόγους. Καταρχάς έχουμε πολύ μεγάλη αστυνόμευση όλο το 24ωρο.

Με τους καθαρισμούς που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μοιράσαμε μεγάλη ποσότητα ξύλων σε κατοίκους ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους. Από τον καθαρισμό στο Κατάκολο μοιράστηκαν πάνω από 200 τόνοι ξύλα και στα ορεινά χωριά 300 τόνοι.

Επιπλέον από το δάσος της Φολόης είχαμε κάποιες βελτιώσεις που και αυτά τα ξύλα τα δώσαμε για ανάγκες. Δεν έχουμε ούτε μια μήνυση και καλύψαμε πολλές ατομικές ανάγκες ευπαθών και αδύναμων οικονομικά ομάδων και κατοίκων των όμορων περιοχών».