Πάτρα: Πάλι στους δρόμους, σήμερα, φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ

Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν και σήμερα το απόγευμα στις 6μμ φοιτητές και συλλογικότητες που αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρυθούν στην χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στη σημερινή διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας,  θα μετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί φορείς, εργατικά σωματεία κ.α.

Όσον αφορά το σημερινό συλλαλητήριο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Η  απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ με την συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιάς, να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, ακυρώνοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θα περάσει. 

Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση  στο δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά...

Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν τα πτυχία κουρελόχαρτα, χωρίς κανένα δικαίωμα στην εργασία, για να προάγουν μια ακόμα μεγαλύτερη μπίζνα μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων που θα αποδεικνύει αν οι σπουδές τόσων χρόνων είχαν κάποια νόημα. 

Με ένα κίνημα που θα έχει μπροστά την εκπαίδευση, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, θα ορθώσουμε αγωνιστικό τείχος στις επιδιώξεις τους!

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μαχητικά με καταλήψεις διαρκείας, απεργίες, διαδηλώσεις, με πανεκπαιδευτικό μέτωπο, με έναν μεγάλο αγώνα διαρκείας που θα  συνδεθεί αγωνιστικά με όλη την  εργατική τάξη  για να γίνει η μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπόθεση όλης της κοινωνίας..."

 

Διαβάστε επίσης